NOVI TRAVNIK

Sretan je onaj tko od srca daje, jer podijeljena radost dva puta je veća

Sretan je onaj tko od srca daje, jer podijeljena radost dva puta je veća
23.08.2013.
u 10:46
Izlet na turističko-rekreacijsko središte Rostovo, između Novog Travnika i Bugojna...
Pogledaj originalni članak

Već skoro tri godine, s mnogo poteškoća, problema, zakonskih nedorečenosti, no ipak uspješnom djeluje i bori se novotravnička Udruga roditelja, prijatelja i građana za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju, simboličkog naziva Osmijeh.

 

Udruga okuplja 200 osoba s poteškoćama u razvoju, a riječ je o osobama koje, iz raznoraznih razloga nemaju uvjete za smještaj u odgovarajuću rehabilitacijsku ustanovu ili barem u onu s dnevnim rehabilitacijskim boravkom.

 

I sva skrb i briga za te osobe pada na obitelj, u nekim slučajevima i na druge skrbnike. Stalna je pomoć volontera, karitativnih udruga, pojedinih institucija, gospodarstvenika, pojedinaca. Obitelji osoba s poteškoćama u razvoju, ili pak njihovi skrbnici, kako kažu, pomoć je potrebna, materijalna prije svega, ali ništa manje nije važna i spoznaja da nisu sami, napušteni, zaboravljeni.

 

Jer, topla ljudska riječ ima snagu ohrabrenja za skrbnike, ali i važne elemente terapije za osobe s poteškoćama u razvoju, koje daju vidljive efekte. A takav vid terapije, druženje osoba s poteškoćama u razvoju, njihovih skrbnika, članova Udruge, volontera, donatora..., bio je organizirani izlet na turističko-rekreacijsko središte Rostovo (između Novog Travnika i Bugojna) smještenog na nadmorskoj visini od skoro tisuću metara.

 

Za sve sudionike, a bilo ih je više od 150, bio je to, tvrde, posebno lijep i ugodan dan, a za mnoge i spoznaja kako je, ponekad, potrebno samo malo dati, darivati, da bi netko drugi bio zadovoljan, sretan. A kažu, sretan je i onaj tko daje. Jer, podijeljena radost dvostruko je veća.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.