NOVI TRAVNIK

Sretan je onaj tko od srca daje, jer podijeljena radost dva puta je veća

Izlet
23.08.2013.
u 10:46

Izlet na turističko-rekreacijsko središte Rostovo, između Novog Travnika i Bugojna...

Već skoro tri godine, s mnogo poteškoća, problema, zakonskih nedorečenosti, no ipak uspješnom djeluje i bori se novotravnička Udruga roditelja, prijatelja i građana za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju, simboličkog naziva Osmijeh.

 

Udruga okuplja 200 osoba s poteškoćama u razvoju, a riječ je o osobama koje, iz raznoraznih razloga nemaju uvjete za smještaj u odgovarajuću rehabilitacijsku ustanovu ili barem u onu s dnevnim rehabilitacijskim boravkom.

 

I sva skrb i briga za te osobe pada na obitelj, u nekim slučajevima i na druge skrbnike. Stalna je pomoć volontera, karitativnih udruga, pojedinih institucija, gospodarstvenika, pojedinaca. Obitelji osoba s poteškoćama u razvoju, ili pak njihovi skrbnici, kako kažu, pomoć je potrebna, materijalna prije svega, ali ništa manje nije važna i spoznaja da nisu sami, napušteni, zaboravljeni.

 

Jer, topla ljudska riječ ima snagu ohrabrenja za skrbnike, ali i važne elemente terapije za osobe s poteškoćama u razvoju, koje daju vidljive efekte. A takav vid terapije, druženje osoba s poteškoćama u razvoju, njihovih skrbnika, članova Udruge, volontera, donatora..., bio je organizirani izlet na turističko-rekreacijsko središte Rostovo (između Novog Travnika i Bugojna) smještenog na nadmorskoj visini od skoro tisuću metara.

 

Za sve sudionike, a bilo ih je više od 150, bio je to, tvrde, posebno lijep i ugodan dan, a za mnoge i spoznaja kako je, ponekad, potrebno samo malo dati, darivati, da bi netko drugi bio zadovoljan, sretan. A kažu, sretan je i onaj tko daje. Jer, podijeljena radost dvostruko je veća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?