Liga prvaka

Zrinjski ostao dužan, prilika za popravni u uzvratu

13.07.2018.
u 08:30
Pogledaj originalni članak

Spartak je slavio u prvom susretu 1. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Zrinjskog (1:0). Mostarci su imali nekoliko svojih dobrih trenutaka pred golom, ali ipak su ostali bez pogotka.

Puno je na to utjecao i crveni karton koji je 20 minuta pred kraj utakmice dobio Frane Čirjak za naivan prekršaj koji je napravio 70 metara od svog gola.

Spartak - ništa posebno...

Nekako je u takvom svjetlu utakmicu vidio i trener plemića Ante Miše.

- Utakmica je bila izjednačena i otišla je, nažalost, na stranu Spartaka. Mi smo bili strpljivi i pokušali smo ih dovesti do situacije da nakon 70 minuta rezultat bude izjednačen.

Međutim, iz jedne naše pogreške dobili smo crveni karton i morali smo mijenjati cijelu taktiku i igru do kraja utakmice. Rezultat je aktivan i ovo je tek prvo poluvrijeme.

Očekuje nas utakmica u Mostaru koja će sigurno biti dosta drugačija od ove - kazao je Miše.

Na kraju je Miše dodao ključnu stvar...

- Naravno da ćemo odigrati utakmicu s puno više rizika nego ovaj put...

Igra Zrinjskog bila je na trenutke nedorečena. Mostarci su na trenutke igrali bojažljivo, a tako su, nažalost, izgledali i neki od najiskusnijih nogometaša plemića. Bilo je dosta pogrešaka u predaji lopte i nesigurnosti. Kada su loptu uspjeli prenijeti u napad, Todorović je uspio napraviti nekoliko dobrih prodora, ali nije imao pravu podršku u napadu. Premalo se igrača uključivalo u napade.

Najbolju priliku promašio je Filipović u drugom dijelu, a ona se ukazala nakon dobre lopte koju mu je idealno gurnuo Bilbija. Mostarci su na ovoj utakmici ostali dužnici.

Izvedba u Slovačkoj bila je znatno ispod njihovih realnih mogućnosti i kvalitete. Sebi su smanjili izglede za plasman u iduću fazu natjecanja, ali daleko je ova priča od završene.

Ruku na srce, Spartak nije pokazao neku puno bolju igru od Zrinjskog, ali je razliku kod te momčadi pravio brzonogi Jirka. Desno krilo Spartaka zabilo je lijep pogodak, imao je još dvije dobre prilike za pogodak, jednom je slabo reagirao, a drugi put je njegov udarac nakon odličnog prodora obranio vratar Zrinjskog Brkić.

Ostatak momčadi Spartaka iz Trnave nije impresionirao, iako treba uzeti u obzir kako su im nedostajali nositelji igre Vlasko i Sloboda.

Spartak oslabljen u Mostaru

Njih dvojica vjerojatno neće igrati ni na uzvratu u Mostaru, s tim da će Zrinjskom biti i nijansu lakše jer Spartak neće moći računati na neugodnog Gruzijca Čanturišvilija. Uz taj izostanak Spartak je još više oslabljen. Kod Zrinjskog će izvan kombinacija za uzvrat biti Frane Čirjak koji je isključen na prvoj utakmici sa Slovacima.

- Što se tiče utakmice, mogu reći kako smo odigrali jako kvalitetan meč. Glavni cilj nam je bio ne primiti pogodak. Došli smo do pobjede nakon sjajne akcije, imali smo dosta prilika i, nažalost, nismo ih uspjeli realizirati. Vrlo sam zadovoljan igrom i rezultatom iz ove utakmice - kazao je nakon utakmice trener Spartaka Radoslav Latal.

Kod Spartaka se igrom istaknuo i Erik Grendel, neugodni veznjak koji je u nekoliko navrata ugrozio gol Zrinjskog.

- Ovo je dobar rezultat za nas, ali i podmukao. Ne smijemo ići u Mostar i misliti kako ćemo tamo igrati na 0:0. Tamo moramo tražiti gol, to bi nam povećalo šanse za prolazak - kazao je Grendel.

Slovački mediji naglasili su kako Spartak u Mostaru čeka pakao. Nevjerojatno vruće vrijeme, neravan teren na stadionu koji su nekad njihovi sunarodnjaci iz Slovana iz Bratislave prozivali “komunističko čudovište”. Istina, taj stadion se do danas nije previše mijenjao, manje-više je isti uz tek nekoliko promjena. Domaći teren trebao bi biti velika predanost za plemiće. Ponavljamo, nogometaši trenera Ante Miše sigurno mogu igrati znatno bolje, pitanje je mogu li pred svojom publikom to pokazati. Zrinjski je u domaćem prvenstvu odlikovao pobjednički karakter, vrijeme je da ga opet pokaže.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.