POMICANJE TERMINA

Zbog Erdoganova predizbornog skupa moguća odgoda derbija Željo - Sarajevo

Zbog Erdoganova predizbornog skupa moguća odgoda derbija Željo - Sarajevo
15.05.2018.
u 17:07
Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su sigurnosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažiran na zaštiti skupa
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije zatražilo je pomicanje termina odigravanje sarajevskog nogometnog derbija između Željezničara i Sarajeva zakazanog za nedjelju 20. svibnja zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji se održava istoga dana u središtu Sarajeva, potvrdili su u utorak iz sarajevske policije. 

Dopis sa zahtjevom za pomicanje termina susreta iz posljednjeg kola nogometnog prvenstva BiH, MUP Sarajevske županije uputio je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH).

Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su sigurnosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažiran na zaštiti skupa predsjednika Republike Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja. Recep Tayyip Erdogan će predizborni skup održati u dvorani Zetri i očekuje se dolazak više tisuća Turaka i simpatizera u sklopu njegove predizborne kampanje.

Prema odredbama Nogometnog saveza BiH, posljednji susreti se moraju igrati u isto vrijeme, što bi sugeriralo da će se sva tri susreta posljednjeg 10. kola morati odgoditi.

No, u NS BiH smatraju kako je moguće promijeniti termin odigravanja samo jedne utakmicu budući da je sve već poznato jer je Zrinjski iz Mostara prvak države i ide u Ligu prvaka, dok će u Ligu Europe ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar. 

Odluku o tome hoće li se pomaknuti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva donijet će u sljedeća dva dana Natjecateljsko povjerenstvo NS BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.