Vitez

Za mir u kući Vitezu protiv Slobode samo igra pobjede, ali do nje neće biti lako doći

Za mir u kući Vitezu protiv Slobode samo igra pobjede, ali do nje neće biti lako doći
12.08.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Za Vitežane bi se moglo reći da igraju daleko bolje od rezultata koje postižu. Naime, u tri susreta osvojili su samo jedan bod i postigli samo jedan gol, a bilo je dobrih prilika za još poneki, što bi značilo i bogatiji bodovni saldo. Na žalost, u takvim prilikama, što nesmotrenošću i nespretnošću napadača, što nedostatkom sreće, i šanse su odlazile u nepovrat. A kažu, sreća uzima ali i vraća… A ne treba zaboraviti, čak treba stalno naglašavati, upozoravati, podsjećati…, bilo je i ozbiljnih sudačkih propusta na štetu Viteza u susretu s Krupom i Željezničarom od sudaca Gigovića iz Gradiške, odnosno Spahalića iz Mostara. A nadležni na sve to ni “prstom nisu mrdnuli”…

Danas, Vitezu u goste stiže također “ranjena” Sloboda, s također lošim startom u prvenstvu, kao i Vitez sa samo jednim osvojenim bodom, bez postignutog gola u tri do sada odigrane utakmice. I, reklo bi se, evo dobroga plijena za Vitez.

- Istina, i Sloboda je vrlo loše startala, rekao bih, kao i mi. No, to baš ništa ne mora značiti, a jasno je da su Tuzlaci daleko kvalitetniji nego što to rezultati iz prva tri kola govore. Međutim, uz sav respekt prema Slobodi, reći ću kako u Vitezu nitko nije favorit, pa tako ni Sloboda. Igrat ćemo hrabro, odlučno, s jednim ciljem – ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. Naše iskazano htijenje, pa i dobra igra u protekla tri kola, koja nije i bodovno adekvatno nagrađena, naši navijači su prepoznali, podržavaju nas i molimo ih da budu s nama i uz nas i u ovom susretu. Uzvratit ćemo im zalaganjem, borbenošću, a, iskreno vjerujem, i pobjedom”, kazao je trener Viteza, Ivica Bonić.

Slavko Brekalo je tri prve utakmice odigrao vrlo dobro, a to se od ovoga iskusnog igrača, koji u ovoj sezoni predvodi momčad Viteza, i očekuje.

- Rezultati iz prva tri kola nisu i prava mjera naše snage i naših sposobnosti. Jer, rekao bih, igrali smo solidno, može se reći dobro, no za “mir u našoj kući” nedostaju nam bodovi. Sloboda je u sličnoj situaciji, međutim, mi smo domaćini i očekujemo pobjedu. Mogu reći, dečki s nestrpljenjem očekuju ovaj susret s vjerom u vlastite snage i u tri boda”.

Osvrnuo se Brekalo i na igru suigrača mu u obrambenoj liniji, prinovu Viteza iz Dugopolja, Luku Miletića. „Do sada smo odigrali u paru tek tri službene utakmice. Dobro se razumijemo, dopunjujemo, a mislim da ćemo mi iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i sigurnije. Luka je mlad, vrlo dobar igrač, ja sam stariji, iskusniji i naravno da ću mu, u svakoj prilici, biti ‘pri ruci’, na terenu prije svega. Bit ćemo mi dobar tandem”.

Uoči utakmice sa Slobodom gost novinara bio je i Mahir Karić, po općim ocjenama veliko pojačanje Viteza. “Mi smo momčad sastavljena od mladih i iskusnih igrača. Mladi su vrijedni, hoće raditi, učiti, a na nama s većim iskustvom jest voditi ih, upućivati, pomagati im. Igramo sve bolje, vjerujem da ćemo s takvim trendom nastaviti i protiv Slobode, što bi trebalo biti okrunjeno i pobjedom. A ta tri boda koje svi odreda očekujemo i za koja ćemo “ginuti”, odvela bi nas u neku mirniju, ohrabrujuću poziciju”.

Pred susret sa Slobodom trener Ivica Bonić je kazao kako nema kartoniranih niti ozlijeđenih nogometaša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.