Vitez

Za mir u kući Vitezu protiv Slobode samo igra pobjede, ali do nje neće biti lako doći

12.08.2017.
u 09:00

Za Vitežane bi se moglo reći da igraju daleko bolje od rezultata koje postižu. Naime, u tri susreta osvojili su samo jedan bod i postigli samo jedan gol, a bilo je dobrih prilika za još poneki, što bi značilo i bogatiji bodovni saldo. Na žalost, u takvim prilikama, što nesmotrenošću i nespretnošću napadača, što nedostatkom sreće, i šanse su odlazile u nepovrat. A kažu, sreća uzima ali i vraća… A ne treba zaboraviti, čak treba stalno naglašavati, upozoravati, podsjećati…, bilo je i ozbiljnih sudačkih propusta na štetu Viteza u susretu s Krupom i Željezničarom od sudaca Gigovića iz Gradiške, odnosno Spahalića iz Mostara. A nadležni na sve to ni “prstom nisu mrdnuli”…

Danas, Vitezu u goste stiže također “ranjena” Sloboda, s također lošim startom u prvenstvu, kao i Vitez sa samo jednim osvojenim bodom, bez postignutog gola u tri do sada odigrane utakmice. I, reklo bi se, evo dobroga plijena za Vitez.

- Istina, i Sloboda je vrlo loše startala, rekao bih, kao i mi. No, to baš ništa ne mora značiti, a jasno je da su Tuzlaci daleko kvalitetniji nego što to rezultati iz prva tri kola govore. Međutim, uz sav respekt prema Slobodi, reći ću kako u Vitezu nitko nije favorit, pa tako ni Sloboda. Igrat ćemo hrabro, odlučno, s jednim ciljem – ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu. Naše iskazano htijenje, pa i dobra igra u protekla tri kola, koja nije i bodovno adekvatno nagrađena, naši navijači su prepoznali, podržavaju nas i molimo ih da budu s nama i uz nas i u ovom susretu. Uzvratit ćemo im zalaganjem, borbenošću, a, iskreno vjerujem, i pobjedom”, kazao je trener Viteza, Ivica Bonić.

Slavko Brekalo je tri prve utakmice odigrao vrlo dobro, a to se od ovoga iskusnog igrača, koji u ovoj sezoni predvodi momčad Viteza, i očekuje.

- Rezultati iz prva tri kola nisu i prava mjera naše snage i naših sposobnosti. Jer, rekao bih, igrali smo solidno, može se reći dobro, no za “mir u našoj kući” nedostaju nam bodovi. Sloboda je u sličnoj situaciji, međutim, mi smo domaćini i očekujemo pobjedu. Mogu reći, dečki s nestrpljenjem očekuju ovaj susret s vjerom u vlastite snage i u tri boda”.

Osvrnuo se Brekalo i na igru suigrača mu u obrambenoj liniji, prinovu Viteza iz Dugopolja, Luku Miletića. „Do sada smo odigrali u paru tek tri službene utakmice. Dobro se razumijemo, dopunjujemo, a mislim da ćemo mi iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i sigurnije. Luka je mlad, vrlo dobar igrač, ja sam stariji, iskusniji i naravno da ću mu, u svakoj prilici, biti ‘pri ruci’, na terenu prije svega. Bit ćemo mi dobar tandem”.

Uoči utakmice sa Slobodom gost novinara bio je i Mahir Karić, po općim ocjenama veliko pojačanje Viteza. “Mi smo momčad sastavljena od mladih i iskusnih igrača. Mladi su vrijedni, hoće raditi, učiti, a na nama s većim iskustvom jest voditi ih, upućivati, pomagati im. Igramo sve bolje, vjerujem da ćemo s takvim trendom nastaviti i protiv Slobode, što bi trebalo biti okrunjeno i pobjedom. A ta tri boda koje svi odreda očekujemo i za koja ćemo “ginuti”, odvela bi nas u neku mirniju, ohrabrujuću poziciju”.

Pred susret sa Slobodom trener Ivica Bonić je kazao kako nema kartoniranih niti ozlijeđenih nogometaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?