ISTINSKA VELIČINA

VIDEO Ivan Rakitić dirnuo u srce objavom o hrvatskom velikanu: Napustio nas je prerano...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
VIDEO Ivan Rakitić dirnuo u srce objavom o hrvatskom velikanu: Napustio nas je prerano...
23.03.2022.
u 21:33
- Bilo je čudesno kako je predstavljao Hrvatsku u košarkaškom svijetu, ne samo u NBA. Bilo je čudesno što je sve mogao, način na koji je igrao, kako je shvaćao igru i podizao momčadi da igraju bolje.
Pogledaj originalni članak

Slaveći 75 godina postojanja, NBA liga pokrenula je "NBA 75 Euro Vote", kampanju koja među poklonicima NBA košarke uzdiže rođendansku sezonu na višu razinu zanimljivosti. A Ivanu Rakitiću pripala je čast biti dijelom žirija. Bivši vatreni nije slučajno izabran jer je poznato da je vrlo zainteresiran za NBA košarku i da je navijač Philadelphije, što je postao kada je za taj klub igrao Dario Šarić.

Uz to, donedavna zvijezda te momčadi Ben Simmons, najdraži mu je igrač. Svojedobno je Rakitić upoznao i pokojnog Kobea Bryanta, kad je došao na trening Barcelone prije nekoliko godina.

Dio glasovanja je završio, a zanimljivost je da se Dirku Nowitzkom dodijelila nagrada za najbolji "europski trenutak" u ligi i pritom se radilo o njegovoj titulu s Dallasom 2011. No, sad je prilika glasovati za Dražena Petrovića u konkurenciji All-Europan Team u NBA. Odnosno, za najbolju NBA momčad sastavljenu od Europljana. Glasovanje počinje 28. ožujka i trajat će do 10. travnja.

- Bilo je čudesno kako je predstavljao Hrvatsku u košarkaškom svijetu, ne samo u NBA. Bilo je čudesno što je sve mogao, način na koji je igrao, kako je shvaćao igru i podizao momčadi da igraju bolje. Bilo je sjajno gledati Dražena kako "pleše" na parketu - kazao je Raketa o Draženu i dodao: - Napustio nas je prerano, ali siguran sam da tamo gdje jest, zna da ga jako volimo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.