ambicija ostanak u ligi

Veliki broj nogometaša našao se na prvom treningu

Veliki broj nogometaša našao se na prvom treningu
21.01.2019.
u 07:13
Pogledaj originalni članak

Na prvom ovogodišnjem okupljanju oraške labudove dočekale su snježne pahuljice koje su nestajale već pri prvom dodiru s travnjakom. Prvi trening u sklopu zimskih priprema protekao je u dobrim uvjetima i dosta pozitivnom ozračju, s neuobičajeno velikim brojem nogometaša. Na prozivci se okupilo čak 28 nogometaša, a od jesenske garniture opravdano su izostali kapetan Marko Prgić i mladi Zvonimir Mikić koji u Slovačkoj dogovara mogući angažman.

Dva treninga dnevno

Dvosatni trening protekao je u vaganju i testiranju ulaznih kapaciteta nogometaša Orašja, a nije izostalo ni igre s loptom. Većina nogometaša stanku je iskoristila za nastupe na turnirima, a raduje povratak oporavljenog Radulovića. U kadru su ponovno vratar Živković i Gajčević te nekoliko mladih iz oraške nogometne škole koji su se kalili u drugim županijskim klubovima. Konkurenciju u napadu pojačat će Poturalić, donedavno član momčadi premijerligaša Tuzla Cityja, a moguće je još koje novo ime u idućim danima. U početku će imati dva treninga dnevno i koristiti dvoranu, a prioritet će ipak biti rad s loptom.

- Šest tjedana dovoljno je da se igrači dobro spreme, a kroz utakmice ćemo provjeriti njihove mogućnosti. Svi imaju ravnopravne uvjete, ali zahtijevam ozbiljnost i maksimalni angažman. Na igračima je da pokažu jesu li zreli za ovaj klub i da se na terenu izbore za majicu - kazao je trener Samir Smajlović.

Njemu će u idućih šest tjedana pomagati Luka Kobaš, Dejan Smajlović i Milan Pajić. Kobaš je starosjedilac u Orašju i ostvario je zavidan uspjeh u vratarskoj karijeri. Izuzetno je pozitivna osoba i primjer mladima kako se gradi karijera. Nezaobilazni Pajić godinama je u klubu, gotovo kao inventar i tu je da pruža podršku momčadi i u stručnom stožeru, dok je Dejan na početku trenerske karijere i nametnuo se autoritetom.

- U idućim danima očekujemo da se ekipi priključi još nekoliko igrača, a četvorici smo se zahvalili jer na određenim pozicijama nismo bili zadovoljni njihovim mogućnostima. Pružit ćemo priliku drugima jer smatramo da u svom okruženju imamo kvalitetnih mladića koji mogu odgovoriti zahtjevima. Nastojat ćemo više koristiti mlađe domaće momke, što je, uostalom, i naš cilj - da se orijentiramo na potencijal iz lokalnih klubova koji su iznimno bogati talentima - naglasio je trener Samir Smajlović.

Stoper Marijan Marošević, jedan od najiskusnijih labudova, uvjeren je da ova momčad može ponoviti igru od jeseni. - Naša kombinacija mladih i nekolicine iskusnih igrača bit će težak zalogaj za sve suparnike. Imamo kvalitetu za gornji dio ljestvice - poručio je Marošević.

Raspored utakmica

Stručni stožer je, uz plan rada, dogovorio i odigravanje pripremnih utakmica, a prva je već u subotu s premijerligašem Radnikom iz Bijeljine. Potom četiri susreta sa slavonskim ligašima Vukovarom, Osijekom, Graničarom i Cibalijom. U završnom dijelu ostaje susret sa Slogom iz Crnjelova i generalka u Modriči. Labudovi će startati sa sedme pozicije, a govoreći o ambicijama, trener Smajlović je naglasio kako je prvenstveni cilj ostanak u ligi. - Liga je izuzetno zahtjevna, ispada 4 ili 5 ekipa, ali vjerujem u ove igrače i smatram da ostanak neće biti upitan. Od navijača očekujem u prvom redu strpljenje i povjerenje u ekipu. Baziramo se na mlađe igrače i njima je potrebna podrška, a rezultati sigurno neće izostati - poručio je trener Smajlović.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.