PREMIJER LIGA BIH

Velež svladao Mladost u Doboju kod Kaknja i prekinuo niz utakmica bez pobjede

Velež svladao Mladost u Doboju kod Kaknja i prekinuo niz utakmica bez pobjede
19.09.2020.
u 18:41
Nogometaši mostarskog Veleža slavili su danas u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 2:1 i tako su prekinuli niz od tri utakmice bez pobjede.
Pogledaj originalni članak

Nakon 1:1 na Koševu protiv Sarajeva, Velež je remizirao u Mostaru s Tuzla Cityjem (1:1), a potom je poražen na gostovanju kod Olimpika rezultatom 2:1. Taj negativan niz za Velež prekinut je pobjedom na gostovanju kod ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, ali je u trećoj minuti veliku prigodu propustio Alić. Samo tri minute kasnije Radović je na drugoj strani pogodio vratnicu. Prijetili su potom i Mulić na jednoj, odnosno Hiroš na drugoj strani, ali su mreže mirovale sve do 39. minute.

Prvi su se radovali Veležovci. Nakon igranja rukom u šesnaestercu domaćih Peljto je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Fejsal Mulić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Velež.

U nastavku je ponovno bilo dosta uzbuđenja. Prvo je sjajan pokušaj Radovca zaustavio Bukvić, kako bi na drugoj strani Vazda pogodio vratnicu. Domaćin je izjendačio u 63. minuti susreta, a strijelac je bio Nikolić.

Uslijedili su napadi Veleža, ali je Bukvić danas odlično branio. Mladost je ipak kapitulirala u 77. minuti susreta. Nakon vratnice Mulića odbijenu loptu u mrežu je poslao Radovac. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Velež.

Velež je sad peti sa 12 osvojenih bodova, dok je Mladost deseta sa sedam osvojenih bodova nakon osam odigranih susreta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.