DOIGRAVANJE ZA SP

Vatreni u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba, Šveđani izbacili Talijane

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
14.11.2017.
u 07:35
Uz vatrene u bubnju druge jakosne skupine naći će se Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija, Švicarska te vjerojatno Peru pobijedi li Novi Zeland
Pogledaj originalni članak

Švedska je izborila Svjetsko prvenstvo koje se dogodine igra u Rusiji, ali Hrvatskoj je mnogo važnije što je izbacila Italiju i gurnula hrvatsku reprezentaciju u drugu jakosnu grupu uoči ždrijeba skupina SP-a koji će se održati 1. prosinca u Moskvi. 

Uz vatrene u bubnju druge jakosne skupine naći će se Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija, Švicarska te vjerojatno Peru pobijedi li Novi Zeland.  

Prema Fifinoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina. Ždrijeb skupina održat će se 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlj u Moskvi. Prvenstvo u Rusiji igra se iduće godine od 14. lipnja do 15. srpnja. U uzvratnoj utakmici doigravanja za SP na punom San Siru nogometaši Italije i Švedske igrali su 0:0. Taj je rezultat bio dovoljan Šveđanima da izbore plasman na svjetsku smotru, jer su u prvoj utakmici u Solni pobijedili s 1:0. Talijani su bili opasniji u uzvratu ali nisu uspjeli zatresti mrežu Šveđana.

Četverostruki svjetski prvaci Talijani tako neće vidjeti SP nakon čak 58 godina. Italija je dosad propustila prvi SP 1930. u Urugvaju, te 1958. u Švedskoj kada se nisu kvalificirali. Švedska reprezentacija nije se plasirala na posljednje dvije svjetske smotre. 

Preostala tri putnika u Rusiju saznat ćemo nakon što se odigraju uzvratni susreti dodatnih kvalifikacija. U utorak igraju Irska - Danska (prva utakmica 0:0), u srijedu Australija - Honduras (0:0), a u četvrtak Peru - Novi Zeland (0:0).

Evo kako su trenutačno reprezentacije podijeljene po jakosnim skupinama uoči ždrijeba:

1. skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. skupina: HRVATSKA, Španjolska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Švicarska, Peru (?)

3. skupina: Švedska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal, Danska ili Irska

4. skupina: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija (?), Novi Zeland ili Honduras.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.