Želi dokazati nevinost

Vatreni optužen za doping aferu zbog pogreške? 'Doktor nije stavio poklopac. Ja sam nevin'

Vatreni optužen za doping aferu zbog pogreške? 'Doktor nije stavio poklopac. Ja sam nevin'
04.02.2023.
u 11:05
Pogledaj originalni članak

Mladi reprezentativac Hrvatske i stoper njemačkog Hamburga, Mario Vušković, pojavio se na sudu njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu nakon što je prošle godine optužen za navodni doping što je izazvalo veliki skandal u tamošnjoj javnosti. Bivši Hajdukovac je suspendiran od 15. studenog prošle godine. Sredinom prošlog mjeseca rezultati B uzorka potvrdili su rezultate A uzorka na eritropoetin.

Vušković je na početku rekao: 'Želim svjedočiti i dokazati svoju nevinost.' Sat vremena nakon toga odgovarao je na pitanja suda kojim je predsjedao Stephan Oberholz, a glavna tema prvog dana bio je proces uzimanja i transporta uzorka. Potencirala se mogućnost liječničke pogreške, odnosno zamjene uzoraka između Vuškovića i klupskog suigrača Englez Amaechi, javlja njemački Bild.

Bild piše kako je upitno jesu li čašice bile propisno zatvorene. Vušković je rekao: 'Koliko se sjećam, doktor Jungbluth nije stavio poklopac. Međutim, ispitivač mu se suprotstavio, rekavši kako 'nije bilo nikakve zabune'.  Također, nije jasno je li liječnik dovoljno informirao igrače o njihovim pravima i procesima s obzirom na to da Vušković ne govori njemački jezik baš najbolje. Mladi vatreni je rekaokako njegovo poznavanje njemačkog jezika za to nije dovoljno dobro. Inače, uz hrvatski, govori i engleski jezik.

Doktori HSV-a su poručili kako smatraju da nisu pogriješili ni u čemu, a konačna odluka biti će poznata idućeg četvrtka. Vuškoviću dakle prijeti suspenzija od četiri godine, moguće i zatvor...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.