Želi dokazati nevinost

Vatreni optužen za doping aferu zbog pogreške? 'Doktor nije stavio poklopac. Ja sam nevin'

04.02.2023.
u 11:05

Mladi reprezentativac Hrvatske i stoper njemačkog Hamburga, Mario Vušković, pojavio se na sudu njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu nakon što je prošle godine optužen za navodni doping što je izazvalo veliki skandal u tamošnjoj javnosti. Bivši Hajdukovac je suspendiran od 15. studenog prošle godine. Sredinom prošlog mjeseca rezultati B uzorka potvrdili su rezultate A uzorka na eritropoetin.

Vušković je na početku rekao: 'Želim svjedočiti i dokazati svoju nevinost.' Sat vremena nakon toga odgovarao je na pitanja suda kojim je predsjedao Stephan Oberholz, a glavna tema prvog dana bio je proces uzimanja i transporta uzorka. Potencirala se mogućnost liječničke pogreške, odnosno zamjene uzoraka između Vuškovića i klupskog suigrača Englez Amaechi, javlja njemački Bild.

Bild piše kako je upitno jesu li čašice bile propisno zatvorene. Vušković je rekao: 'Koliko se sjećam, doktor Jungbluth nije stavio poklopac. Međutim, ispitivač mu se suprotstavio, rekavši kako 'nije bilo nikakve zabune'.  Također, nije jasno je li liječnik dovoljno informirao igrače o njihovim pravima i procesima s obzirom na to da Vušković ne govori njemački jezik baš najbolje. Mladi vatreni je rekaokako njegovo poznavanje njemačkog jezika za to nije dovoljno dobro. Inače, uz hrvatski, govori i engleski jezik.

Doktori HSV-a su poručili kako smatraju da nisu pogriješili ni u čemu, a konačna odluka biti će poznata idućeg četvrtka. Vuškoviću dakle prijeti suspenzija od četiri godine, moguće i zatvor...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije