Borilački sport

Uspjeh u jakoj konkurenciji

Uspjeh u jakoj konkurenciji
26.07.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prije tjedan dana napravio veliki rezultat u Poljskoj Gdyni osvojivši srebrno odličje na Europskom kupu U21, već prošlog vikenda potvrdio je kvalitetu kontinuitetom velikih rezultata. Naime, od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka su domaćini Europskim sveučilišnim igrama. Na Europskim sveučilišnim igrama nastupa više od 5000 studenata iz 45 europskih država s više od 300 sveučilišta, a studenti se natječu u 21 sportu.

Zbog specifičnosti džudo sporta, na ovom natjecanju nastupali su iskusni borci, a većinom oni koji su inače i reprezentativci matičnih država, koji su na ovom natjecanju, uz svoju državu, predstavljali i svoje sveučilište, te se član JK Borsa Petar Zadro morao suprostaviti reprezentativcima koji su čak do 7 godina stariji od njega pa se ovaj izniman rezultat ubraja među one seniorskih razmjera. Petar je student 2. godine tjelesne kulture na FPMOZ-u na Sveučilištu u Mostaru koje je i predstavljao na ESI. Pravi sjaj Zadrine brončane medalje najviše se vidi kada se promotri put do nje.

Petar je odradio 6 borbi, među kojima je 5 pobjeda i 1 poraz. U prvom kolu pobjeđuje Španjolca Pereza Daniela koji je predstavljao sveučilište u Valenciji. U drugom kolu Petar je pobijedio Stefana Lazića iz BiH, koji je bio predstavnik tuzlanskog sveučilišta. U trećem kolu od Petra je bio bolji seniorski reprezentativac Španjolske i kasnije aktualni sveučilišni prvak Europe Artigas Eric Pena, koji je od Petra iskusniji i stariji čak 6 godina. U repasažnim borbama Petar je pobijedio juniorskog reprezentativca velike Britanije Vallejra te potom Čeha Hozak Davida.

U borbi za 3. mjesto Petar pobjeđuje Recrosio Romaina, reprezentativca Francuske i predstavnika Sveučilišta “Claude Bernard” u Lyonu. Zanimljiva činjenica je ta da su s Petrom na pobjedničkom postolju bili Španjolac Artigas, Francuz Goulet i Ukrajinac Hasanahaiev, a svaki od njih je po 6 godina stariji od Petra.

Na Europskim sveučilišnim igrama je u džudo sportu svoje predstavnike imalo 104 sveučilišta iz 21 države. Mostarsko Sveučilište na ESI-ju ima predstavnike u 5 sportova, i to futsalu, košarci 3-3, džudu, karateu i taekwondou, a za sad su Petar Zadro i Ivona Ćavar osvojili odličja te tako još jednom opravdali što su proglašeni najboljim sportašima grada Mostara za proteklu godinu.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.