Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Uspjeh u jakoj konkurenciji

26. srpnja 2016. u 09:00 0 komentara 6 prikaza

Nakon što je prije tjedan dana napravio veliki rezultat u Poljskoj Gdyni osvojivši srebrno odličje na Europskom kupu U21, već prošlog vikenda potvrdio je kvalitetu kontinuitetom velikih rezultata. Naime, od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka su domaćini Europskim sveučilišnim igrama. Na Europskim sveučilišnim igrama nastupa više od 5000 studenata iz 45 europskih država s više od 300 sveučilišta, a studenti se natječu u 21 sportu.

Zbog specifičnosti džudo sporta, na ovom natjecanju nastupali su iskusni borci, a većinom oni koji su inače i reprezentativci matičnih država, koji su na ovom natjecanju, uz svoju državu, predstavljali i svoje sveučilište, te se član JK Borsa Petar Zadro morao suprostaviti reprezentativcima koji su čak do 7 godina stariji od njega pa se ovaj izniman rezultat ubraja među one seniorskih razmjera. Petar je student 2. godine tjelesne kulture na FPMOZ-u na Sveučilištu u Mostaru koje je i predstavljao na ESI. Pravi sjaj Zadrine brončane medalje najviše se vidi kada se promotri put do nje.

Petar je odradio 6 borbi, među kojima je 5 pobjeda i 1 poraz. U prvom kolu pobjeđuje Španjolca Pereza Daniela koji je predstavljao sveučilište u Valenciji. U drugom kolu Petar je pobijedio Stefana Lazića iz BiH, koji je bio predstavnik tuzlanskog sveučilišta. U trećem kolu od Petra je bio bolji seniorski reprezentativac Španjolske i kasnije aktualni sveučilišni prvak Europe Artigas Eric Pena, koji je od Petra iskusniji i stariji čak 6 godina. U repasažnim borbama Petar je pobijedio juniorskog reprezentativca velike Britanije Vallejra te potom Čeha Hozak Davida.

U borbi za 3. mjesto Petar pobjeđuje Recrosio Romaina, reprezentativca Francuske i predstavnika Sveučilišta “Claude Bernard” u Lyonu. Zanimljiva činjenica je ta da su s Petrom na pobjedničkom postolju bili Španjolac Artigas, Francuz Goulet i Ukrajinac Hasanahaiev, a svaki od njih je po 6 godina stariji od Petra.

Na Europskim sveučilišnim igrama je u džudo sportu svoje predstavnike imalo 104 sveučilišta iz 21 države. Mostarsko Sveučilište na ESI-ju ima predstavnike u 5 sportova, i to futsalu, košarci 3-3, džudu, karateu i taekwondou, a za sad su Petar Zadro i Ivona Ćavar osvojili odličja te tako još jednom opravdali što su proglašeni najboljim sportašima grada Mostara za proteklu godinu.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.