Predsjednik na pressici

Šuker: I Kovač se izolirao od HNS-a, a to više nećemo dopustiti

Foto: Goran Kovacic/pixsell
Šuker: I Kovač se izolirao od HNS-a, a to više nećemo dopustiti
09.09.2015.
u 13:57
Pogledaj originalni članak

Davor Šuker održao je press konferenciju nakon objave da je Niko Kovač bivši izbornik Hrvatske.

- Nismo ovo očekivali uoči puta u Azerbajdžan i Norvešku. Nogometne igre i prvenstva bit će još, a rezultat je najvažniji, on je nit vodilja za trenera i za klubove. Sljedeći tjedan putujem na Izvršni odbor Uefe, ali nadam se da ćemo pronaći najbolje rješenje. Neće biti lako u tako kratkom vremenu pronaći izbornika, slično je bilo i kad je Igor Štimac napustio reprezentaciju u prošlom kvalifikacijskom ciklusu. HNS nema toliko novaca da bi doveo kvalitetnog stranca, pa smo skloniji odabiru hrvatskog trenera. A ime ionako ne garantira nastup na velikom natjecanju - rekao je Davor Šuker.

Na pitanje o razlozima otkaza Kovaču, predsjednik HNS-a je kazao:

- Moram biti otvoren, krenimo redom: kad bismo mi rekli da je grupa lagana, mi to zakompliciramo. U prvom kvartalu bili smo prvi, a u 6 mjeseci smo pali na treće mjesto. Imamo najbolje igrače po svjetskim klubovima s renomeom, sjetimo se Italije, sve je tamo počelo, stat ću u obranu igrača. Igraju u najboljim klubovima, svi ih traže autograme. I dođu kod nas, ovdje nikoga ne zanimaju... Na našem terenu nemaju takvu mirnoću kao u klubovima, kod nas uvijek neka drama, pa ne daju maksimum koji daju u klubovima. Mogli smo ovo napraviti i nakon Azerbajdžana, ali Kovač je imao zadnju riječ, vodio je momčad u Oslu. Sjetio sam se dana kada sam Kovača zvao ujutro, nakon Škotske, kada smo razgovoarali i kada sam ga pitao hoće li biti izbornik. Sada je čuo moju odluku, prihvatio ju je kao džentlmen.

Šuker je još dodao:

- Neću se miješati u sastavljanje momčadi ili taktiku. Nećemo se više prepustiti takvim stvarima. Bilić, Štimac i Niko su se izolirali od nas, to više nećemo dopustiti.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku u slučaju kraha u kvalifikacijama, Šuker je kazao:

- Kao odogovorna osoba, bit ću odgovoran skupštini, svom izbornom tijelu, rezultat je važniji od moje ostavke. Pomognite Hrvatskoj, da ju dignemo i odemo na Euro!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.