ODUŠEVIO SVIJET

Srpski mediji odali počast Luki Modriću: 'Bez zadrške, jedan je od najvećih u 21. stoljeću'

Foto: Goran stanzl/PIXSELL
Srpski mediji odali počast Luki Modriću: 'Bez zadrške, jedan je od najvećih u 21. stoljeću'
22.11.2023.
u 18:26
"Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine", stoji u tekstu Predraga Dučića. Luka Modrić je nastupio na jednakom broju velikih natjecanja, ali je uzeto čak dvije svjetske medalje
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija je jučerašnjom pobjedom nad Armenijom (1:0) ostvarila još jedan uspjeh i plasirala se na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Skupinu je završila na drugome mjestu, iza Turske, a svrstana je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb 2. prosinca.

Ovo je novi velik uspjeh i za kapetana momčadi, Luku Modrića, koji je ovoga rujna napunio 38-godina i posljednji je osvajač zlatne lopte koji još uvijek igra u najjačim ligama Europe. 

Njegovim se igrama, potezima i postignućima divi cijeli svijet, a počast mu je odao i srpski novinar Predrag Dučić u svome članku za Mozzart Sport. U tekstu se prisjetio kada ga je prije 18 godina gledao na utakmici Srbije i Crne Gore protiv Hrvatske.

Utakmicu je srpsko-crnogorska reprezentacija pobijedila rezultatom 5:2 i tako se plasirala na U-21 Europsko prvenstvo. Usprkos porazu, Modrić je sjajno odigrao, a već je 2006. godine nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Danas bez zadrške, doduše s malo susjedske zavisti, možemo i moramo konstatirati - jedan od najvećih u 21. stoljeću", stoji u Dučićevom tekstu. 

Koliko su Modrićeva postignuća impresivna pokazuje i činjenica da je ovo njegovo deveto veliko natjecanje, a na isto toliko su ih u posljednjih 40 godina bile reprezentacije SFRJ, SRJ, Srbije i Crne Gore te Srbije zajedno.

Modrić ih ipak zasjenjuje s dvije svjetske medalje. "Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine", navodi Dučić u svome tekstu.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.