POKRENUTA ISTRAGA

Šok iz Rusije: Zbog poruke u videu SP gotov za vatrenog!?

Foto: Reuters/Pixsell
Šok iz Rusije: Zbog poruke u videu SP gotov za vatrenog!?
08.07.2018.
u 12:48
Hrvatski branič u videu viče: Slava Ukrajini! Uzvik je to koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti koji je bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.
Pogledaj originalni članak

Domagoj Vida pod istragom je Fife zbog videa koji je zajedno s Ognjenom Vukojevićem snimio video nakon pobjed Hrvatske nad Rusijom. 

Hrvatski branič u videu viče: Slava Ukrajini! Uzvik je to koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti koji je bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. Fifa je pokrenula istragu zbog snimke, a Vida bi zbog toga morao propustiti ostatak Svjetskog prvenstva.

- Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusija

- Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati - stoji u priopćenju Fife.

Vida je prekršio Fifin članak 54 u kojoj stoji da stvari tko provocira javnost dobiva suspenziju na dvije utakmice i kažnjava ga se minimalno 5000 švicarskih franaka. 

Za Vidu olakotna okolnost može biti što je snimka nastala nakon utakmice, a hrvatski branič i sam se oglasio o spornoj snimci. 

- Ova pobjeda je za Hrvatsku. Ništa politika. Šalio sam se. Imam prijatelje u Ukrajini iz vremena igranja za kijevski Dinamo i nisam mislio ništa drugo s tim videom. Volim ljude u Rusiji, bila je to šala - poručio je Vida. 

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.