Primera

Real preživio Bilbao, Zidane zamijenio i Modrića i Ronalda

Foto: Getty Images
Real preživio Bilbao, Zidane zamijenio i Modrića i Ronalda
18.03.2017.
u 21:35
Pogledaj originalni članak

Real Madrid u 28. kolu Primere slavio je na teškom gostovanju u Bilbau kod Athletica 2:1, a prilično je iznenadio Zidane koji je zamijenio i Modrića i Ronalda.

Baski su bolje otvorili utakmicu, potpuno stisnuli kraljeve na njihovu polovicu, a prvu priliku imali su u 7. minuti kada je sa sedam, osam metara pucao Raul Garcia, no Navas je uspio to zaustaviti. U 9. minuti brza kontra Reala i odmah se zatresla mreža Athletica nakon gola Ronalda , no sudac ga je opravdano poništio zbog zaleđa. Možda bi za goste bilo bolje da je Carvajal pucao sa sedam, osam metara iskosa s desne strane, nego dodavao za Portugalca koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, piše Goal.

Alvarez je zaprijetio Navasu u 15. minuti s pet metara nakon prekida, ali otišlo je to pokraj gola. Odmah je Real odgovorio na drugoj strani preko Ronalda, čiji udarac s desetak metara krajnjim naporom brani Kepa. U 19. minuti nakon prekida glavom je pucao Ramos, no pokraj gola.

Kraljevi su do vodstva stigli u 25. minuti nakon brze kontre koju je nakon asistencije Ronalda završio Benzema . Samo minutu kasnije Bale je okušao udarac iz daljine, međutim ravno u Kepu. Uslijedilo je razdoblje igre s dosta nervoze i prekršaja, te bez pravih prilika, a sudac je to donekle primirio s tri žuta kartona - Adurizu kod domaćina, te Carvajalu i Casemiru kod gostiju.

Početak nastavka bio je preslika početka utakmice, jer su Baski imali inicijativu, a odmah su zaprijetili preko Aduriza u 47. minuti. Real je u 54. minuti odgovorio preko Balea čiji je udarac blokiran. U 61. minuti Zidane je pomalo iznenadio kada je iz igre izvadio Luku Modrića, a uveo Lucasa Vazqueza. Samo dvije minute kasnije kraljeve je spašavao Navas koji je sjajno reagirao na udarac Williamsa s osam metara te tako spriječio izjednačenje. No, u 65. minuti ni Navas nije mogao spasiti kraljeve. Williams je ubacio s desne strane, Garcia je glavom vratio u sredinu, gdje je loptu dočekao Aduriz te zabio za 1:1. Taj je rezultat stajao samo tri minute, a onda su kraljevi stigli do novog vodstva kada se nakon prekida u petercu snašao Casemiro i zabio za 2:1. U 72. minuti Marcelo je mogao riješiti pitanje pobjednika nakon što mu se odbila jedna lopta na pet metara, ali pucao je preko gola. Novo iznenađenje Zidane je pripremio u 79. minuti kada je izvadio Ronalda, a uveo Isca. Baski su odlučili sve baciti na napad, no nisu ozbiljnije ugrozili Navasa. Kovačić je ostao na klupi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.