Primera

Real preživio Bilbao, Zidane zamijenio i Modrića i Ronalda

real
Getty Images
18.03.2017.
u 21:35

Real Madrid u 28. kolu Primere slavio je na teškom gostovanju u Bilbau kod Athletica 2:1, a prilično je iznenadio Zidane koji je zamijenio i Modrića i Ronalda.

Baski su bolje otvorili utakmicu, potpuno stisnuli kraljeve na njihovu polovicu, a prvu priliku imali su u 7. minuti kada je sa sedam, osam metara pucao Raul Garcia, no Navas je uspio to zaustaviti. U 9. minuti brza kontra Reala i odmah se zatresla mreža Athletica nakon gola Ronalda , no sudac ga je opravdano poništio zbog zaleđa. Možda bi za goste bilo bolje da je Carvajal pucao sa sedam, osam metara iskosa s desne strane, nego dodavao za Portugalca koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, piše Goal.

Alvarez je zaprijetio Navasu u 15. minuti s pet metara nakon prekida, ali otišlo je to pokraj gola. Odmah je Real odgovorio na drugoj strani preko Ronalda, čiji udarac s desetak metara krajnjim naporom brani Kepa. U 19. minuti nakon prekida glavom je pucao Ramos, no pokraj gola.

Kraljevi su do vodstva stigli u 25. minuti nakon brze kontre koju je nakon asistencije Ronalda završio Benzema . Samo minutu kasnije Bale je okušao udarac iz daljine, međutim ravno u Kepu. Uslijedilo je razdoblje igre s dosta nervoze i prekršaja, te bez pravih prilika, a sudac je to donekle primirio s tri žuta kartona - Adurizu kod domaćina, te Carvajalu i Casemiru kod gostiju.

Početak nastavka bio je preslika početka utakmice, jer su Baski imali inicijativu, a odmah su zaprijetili preko Aduriza u 47. minuti. Real je u 54. minuti odgovorio preko Balea čiji je udarac blokiran. U 61. minuti Zidane je pomalo iznenadio kada je iz igre izvadio Luku Modrića, a uveo Lucasa Vazqueza. Samo dvije minute kasnije kraljeve je spašavao Navas koji je sjajno reagirao na udarac Williamsa s osam metara te tako spriječio izjednačenje. No, u 65. minuti ni Navas nije mogao spasiti kraljeve. Williams je ubacio s desne strane, Garcia je glavom vratio u sredinu, gdje je loptu dočekao Aduriz te zabio za 1:1. Taj je rezultat stajao samo tri minute, a onda su kraljevi stigli do novog vodstva kada se nakon prekida u petercu snašao Casemiro i zabio za 2:1. U 72. minuti Marcelo je mogao riješiti pitanje pobjednika nakon što mu se odbila jedna lopta na pet metara, ali pucao je preko gola. Novo iznenađenje Zidane je pripremio u 79. minuti kada je izvadio Ronalda, a uveo Isca. Baski su odlučili sve baciti na napad, no nisu ozbiljnije ugrozili Navasa. Kovačić je ostao na klupi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?