KRASNODAR RORA

Preminuo član slavne generacije '67. Bio je jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena

Preminuo član slavne generacije '67. Bio je jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena
12.11.2020.
u 09:56
Pogledaj originalni članak

Legendarni član Dinamove generacije koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, Krasnodar Rora, preminuo je u 76. godini života, javljaju iz zagrebačkog kluba. Rora je iznenada preminuo u četvrtak u ranim jutarnjim satima.

A samo dva dana ranije oprostio se od svog kapetana te 1967., Slavena Zambate, riječima: 'Zambi moj, i dalje će se pričati o nama' i emotivnim govorom kako na komemoraciji, tako i na samom ispraćaju.

Roru će dinamovci pamtiti kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: „Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.

“ Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Termin komemoracije i ispraćaja naknadno će objaviti GNK Dinamo, koji je izrazio duboku sućut obitelji i prijateljima slavnog Krasnodara.
 

 

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.