PPD Zagreb

Posrnuli nakon dobrog početka

23.11.2015.
u 07:00
Rukometni klubovi Kiel, Flensburg, Veszprem i PSG su drugi svijet za hrvatskog prvaka, i po kvaliteti, a osobito po proračunu
Pogledaj originalni članak

Kada je obavljen ždrijeb skupina za rukometnu Ligu prvaka, u PPD Zagreb su odmah istaknuli: - Možemo biti peti ili šesti. Računali su da je Beşiktaş najslabiji te da će se s poljskom Wislom i Celjem nadmetati za dva mjesta koja vode u osminu finala. Kiel, Flensburg, Veszprem i PSG bili su drugi svijet za hrvatskog prvaka. Veselin Vujović, trener PPD Zagreb, znao je da s oslabljenom momčadi, bez zvučnih pojačanja i slabim proračunom neće moći napraviti čuda kao prošle sezone kada su zagrebaši igrali u četvrtfinalu. Opet, početak sezone bio je kao iz bajke. Pobijeđen je Kiel u Areni te Celje u gostima. U SEHA Gazprom ligi redale su se pobjede... A onda je došao nes(p)retan poraz kod kuće od Veszprema i očekivan poraz u Parizu. Pobjeda nad Wislom malo je podigla raspoloženje, a onda hladan tuš - poraz kod Beşiktaşa. Vujović je htio otići.... - Mislim da bi svi u klubu, od struke do igrača, trebali ipak biti objektivniji. Mi smo trenutačno na mjestu na kojem zapravo trebamo biti. U nekim utakmicama igrali smo iznad svojih mogućnosti. I to je uvijek lijepo vidjeti. No, baš ova zadnja protiv Flensburga otvorila nam je oči. Pa Flensburg na svakom mjestu ima po dva igrača, od kojih svaki vrijedi kao naših 5 - 6. Pogledajte samo njihova krila - Eggert i Svan već godinama nose igru, ne samo Flensburga nego i danske reprezentacije. Svi njihovi igrači godinama igraju vrhunski, a primjerice naš igrač Kontrec igrao je lani u Varaždinu - otvorio je dušu Ante Ančić, direktor kluba.

Sve je to u redu, ali neke stvari ipak nisu dobre. Vratari Stevanović i Ivić su dobri, ali već deset utakmica nemaju prosjek obrana veći od 8 po utakmici. Vratarska kriza može potrajati nekoliko utakmica, i to kod jednog, a PPD Zagreb ima problem što su oba vratara "u banani". I nikako da se dogodi da barem dvojica vanjskih pucača budu jednako raspoložena na jednoj utakmici. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.