Košarkaški savez BiH

Ponovno odgođeno imenovanje izbornika košarkaške reprezentacije BiH

Ponovno odgođeno imenovanje izbornika košarkaške reprezentacije BiH
18.04.2016.
u 19:55
Pogledaj originalni članak

Dubravko Barbarić predložen je za novog generalnog tajnika Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) danas na sjednici Upravnog odbora krovne košarkaške kuće BiH. 

Potvrda o njegovom imenovanju trebala bi biti i službeno potvrđena na sjednici Skupštine KSBiH 26. travnja, a Barbarić će na toj poziciji zamijeniti Haruna Mahmutovića koji je podnio ostavku, javlja Fena. 

Članovi UO-a nisu se uspjeli usuglasiti o imenovanju izbornika ''A'' reprezentacije. Odluka je odgođena za sedam dana kada je na rasporedu novi sastanak UO-a. Kandidati za tu poziciju su trener Cibone Damir Mulaomerović i trener Igokee Dragan Bajić od kojih će Savez u međuvremenu tražiti da dostave financijske zahtjeve.

UO je donio odluku da Košarkaški klub Igokea mora do sutra do 14.00 sati pismeno povući sporazum potpisan s ABA ligom i na taj način odlučiti u korist reprezentacije BiH kojoj u suprotnom prijeti suspenzija FIBA-e.

Naime, FIBA Europe je krajem prošlog tjedna odlučila suspendirati 14 nacionalnih saveza, među kojima i KSBiH, jer su neki klubovi odlučili potpisati ugovor s tvrtkom Euroleague Commercial Assets (ECA), koja je vlasnik prava na Euroligu.

Savez će konačnu odluku proslijediti FIBI 20. travnja. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.