Sportske akademije Gruda i Posušja trenirale u Mostaru

Plivanje i gimnastičke vještine pobudile veliku pozornost mladih

Plivanje i gimnastičke vještine pobudile veliku pozornost mladih
06.03.2015.
u 10:45
Pogledaj originalni članak

Polaznici sportskih akademija Gruda i Posušja boravili su i odradili treninge na terenima studija za tjelesnu kulturu, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. Djeca su jedan dan provela u studentskom kampusu u Rodoču, a srdačnu dobrodošlicu poželio im je dekan FPMOZ-a prof. dr. sc. Mario Vasilj.

Za napredak djece

U obraćanju prisutnima dekan je izrazio zadovoljstvo dolaskom sportskih akademija na terene i bazen fakulteta za tjelesnu kulturu te istaknuo kako će fakultet kojemu je na čelu uvijek biti otvoren za sve ljude koji rade za dobrobit šire zajednice, a osobito za napredak djece. Cijelo vrijeme s djecom proveli su njihovi treneri i voditelji Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja, a uz njih s djecom su još radili mladi i ambiciozni profesori tjelesne i zdravstvene kulture Davor Ondrašek, Anđela Brečić i Petar Prka. Djeca su mogla uživo vidjeti demonstraciju plivačkih tehnika, a osim zatvorenog bazena, na kojem su odradila i trening plivanja, upoznala su se i s gimnastičkim spravama te osnovnim elementima.

Sportom do zdravlja

Njihovi treneri Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja kazali su kako svojim projektima “Sportom do zdravlja” i akcijama u sportskim akademijama, žele potaknuti mlade na bavljenje sportom te time i uputiti na širok spektar sportskih disciplina koje djeci mogu biti svakodnevna zabava u cilju poboljšanja njihova zdravlja. Djeca i roditelji nisu krili zadovoljstvo te su pohvalili rad i angažiranost trenera, a voditelji su naglasili kako će svojim trudom i zalaganjem nastojati još u mnogočemu pridonijeti razvoju sporta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.