OPROSTILI SE

Odlazak tri vratarska mušketira

Foto: Reuters/PIXSELL
Odlazak tri vratarska mušketira
13.01.2018.
u 21:30
Perez je sigurno jedan od trenutačno najboljih svjetskih vratara - rekao je Šterbik
Pogledaj originalni članak

Nakon punih 15 godina na jednom velikom rukometnom natjecanju neće biti Thierryja Omeyera, sjajnog vratara francuske reprezentacije. Prvu medalju (broncu) osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine.

U proteklih 15 godina osvojio je četiri svjetska zlata (2009., 2011., 2015. i 2017.), dva olimpijska zlata (2008. i 2012.), te tri europska zlata (2006., 2010. i 2014.). Ima još olimpijsko srebro iz Rija 2016. te po jednu broncu sa SP-a i EP-a. Umjesto njega, prvi vratar na Europskom prvenstvu bit će 31-godišnji Vincent Gerard, vratar Montpelliera koji je prošle godine bio važan igrač u osvajanju svjetskog zlata.

Arpad Šterbik je s Vardarom osvojio Ligu prvaka, no nije se našao na popisu španjolskog izbornika Ribera za ovogodišnje Europsko prvenstvo. Šterbik je branio za Jugoslaviju i Španjolsku. S Jugoslavijom ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava 1999. i 2001. godine, a sa Španjolskom bio je svjetski prvak 2013., brončani dvije godine prije toga, a prošle godine u Poljskoj srebrni. Španjolska ima na EP-u dva sjajna vratarau. To su Perez koji brani u Barceloni i Coralles koji brani u poljskom klubu Wisli.

- Perez je sigurno jedan od trenutačno najboljih svjetskih vratara - rekao je Šterbik.

U Hrvatskoj neće biti ni trećeg velikog vratara iz posljednjih desetak godina - Šveđanina Mathiasa Anderssona koji je u Zagrebu 2000. godine osvojio europsko zlato. Umjesto njega će na vratima Švedske stajati Palička i Appelgren.

Viktor Tomas, desno krilo, godinama je igrao za španjolsku reprezentaciju, no ni za njega nije bilo mjesta u Hrvatskoj. Umjesto njega pozvani su Balaguer koji je imao odličnu polusezonu u Nantesu i Sole koji igra za Toulouse.

- Jako sam razočaran. Htio sam se oprostiti od reprezentacije europskim zlatom, jedinim zlatom koje mi nedostaje - istaknuo je Tomas.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.