OPROSTILI SE

Odlazak tri vratarska mušketira

Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2018.
u 21:30

Perez je sigurno jedan od trenutačno najboljih svjetskih vratara - rekao je Šterbik

Nakon punih 15 godina na jednom velikom rukometnom natjecanju neće biti Thierryja Omeyera, sjajnog vratara francuske reprezentacije. Prvu medalju (broncu) osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine.

U proteklih 15 godina osvojio je četiri svjetska zlata (2009., 2011., 2015. i 2017.), dva olimpijska zlata (2008. i 2012.), te tri europska zlata (2006., 2010. i 2014.). Ima još olimpijsko srebro iz Rija 2016. te po jednu broncu sa SP-a i EP-a. Umjesto njega, prvi vratar na Europskom prvenstvu bit će 31-godišnji Vincent Gerard, vratar Montpelliera koji je prošle godine bio važan igrač u osvajanju svjetskog zlata.

Arpad Šterbik je s Vardarom osvojio Ligu prvaka, no nije se našao na popisu španjolskog izbornika Ribera za ovogodišnje Europsko prvenstvo. Šterbik je branio za Jugoslaviju i Španjolsku. S Jugoslavijom ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava 1999. i 2001. godine, a sa Španjolskom bio je svjetski prvak 2013., brončani dvije godine prije toga, a prošle godine u Poljskoj srebrni. Španjolska ima na EP-u dva sjajna vratarau. To su Perez koji brani u Barceloni i Coralles koji brani u poljskom klubu Wisli.

- Perez je sigurno jedan od trenutačno najboljih svjetskih vratara - rekao je Šterbik.

U Hrvatskoj neće biti ni trećeg velikog vratara iz posljednjih desetak godina - Šveđanina Mathiasa Anderssona koji je u Zagrebu 2000. godine osvojio europsko zlato. Umjesto njega će na vratima Švedske stajati Palička i Appelgren.

Viktor Tomas, desno krilo, godinama je igrao za španjolsku reprezentaciju, no ni za njega nije bilo mjesta u Hrvatskoj. Umjesto njega pozvani su Balaguer koji je imao odličnu polusezonu u Nantesu i Sole koji igra za Toulouse.

- Jako sam razočaran. Htio sam se oprostiti od reprezentacije europskim zlatom, jedinim zlatom koje mi nedostaje - istaknuo je Tomas.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?