Bh. izabrana vrsta danas stiže u Portugal na utakmicu kvalifikacija za Euro 2024.

Nije bitno hoće li Ronaldo istrčati protiv BiH, Zmajevi će se protiv favorita jednako boriti za povoljan rezultat

Nije bitno hoće li Ronaldo istrčati protiv BiH, Zmajevi će se protiv favorita jednako boriti za povoljan rezultat
16.06.2023.
u 16:23
Pogledaj originalni članak

Nakon što su nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine posljednjih dana odradili brojne treninge u Trening centru Nogometnoga saveza BiH u Zenici, danas putuju u Portugal.

Zahtjevan susret

Naime, pred Zmajevima je ovoga vikenda iznimno zahtjevan susret - kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2024. godine. Susret s Ronaldovim Portugalcima igra se sutra (subota, 17. lipnja) na stadionu Benfice u Lisabonu. Iako Portugalci slove za favorite, u redovima izabrane vrste Faruka Hadžibegića je optimistično. Na stadionu Benfice Zmajeve očekuju i službene medijske aktivnosti uoči utakmice s Portugalom.

Inače, bh. reprezentativci od 7. lipnja pripremali su se u Trening centru Nogometnoga saveza BiH u Zenici za utakmicu s Portugalom, ali i Luksemburgom. Luksemburžane Zmajevi dočekuju kao domaćini na stadionu Bilino polje u Zenici već u utorak, 20. lipnja.

Od samoga trenutka okupljanja reprezentativci su pokazali iznimnu predanost i motivaciju, što je bilo primjetno na svim, pa i na posljednjem treningu pred putovanje i važno gostovanje u Portugalu.

Bh. izbornik Faruk Hadžibegić sa stručnim je timom proveo u djelo zacrtani trening-program kako bi igrači bili u najboljoj formi. Ozračje u timu je pozitivno, a igrači su odlučni ostvariti dobre rezultate u predstojećim kvalifikacijama za Euro iduće godine u Njemačkoj.

- Naša je ekipa mlada, ali možemo igrati protiv svakoga - istaknuo je nakon jednoga od treninga u Zenici izbornik Hadžibegić.

S izbornikom se slažu i svi nogometaši.

Podsjetimo, Zmajevi sutra igraju utakmicu trećeg kola skupine J s favoritom skupine i jednim od najboljih timova u Europi. Ronaldo i društvo u prva su dva kola u susretima protiv Lihtenštajna i Luksemburga uknjižili maksimalnih šest bodova, uz gol-razliku 10:0. No, hoće li Ronaldo zaigrati sutra protiv BiH ili će biti pošteđen zbog nedavne ozljede, još je neizvjesno. Izabrana vrsta BiH zasad ima tri boda. Na startu kvalifikacija Zmajevi su u Zenici svladali Island s 3:0, a u drugom susretu u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine poraženi su na gostovanju kod Slovačke s rezultatom 2:0.

Igrali četiri puta

Portugal i BiH igrali su dosad četiri službena susreta, triput su slavili Portugalci, a jedan dvoboj završen je remijem. Sva četiri susreta odigrana su u sklopu doigravanja za Svjetsko, odnosno Europsko prvenstvo, podsjeća Faktor.

Sutrašnja utakmica počinje u 20.45 po srednjoeuropskom vremenu. Utakmicu u Lisabonu sudit će Davide Massa, talijanski arbitar. Kvalifikacijski susret BiH i Portugala izravno će na BHT1 prenositi državna televizija.

Podsjetimo i kako su prije nekoliko dana u prostorijama Nogometnoga saveza BiH u Sarajevu predstavljeni novi Kelme dresovi u kojima će Zmajevi nastupati u kvalifikacijama za predstojeći Euro, a ono što je zanimljivo jest da su kreirani isključivo za bh. izabranu vrstu, a na njima se nalaze i motivi zmaja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.