Bh. izabrana vrsta danas stiže u Portugal na utakmicu kvalifikacija za Euro 2024.

Nije bitno hoće li Ronaldo istrčati protiv BiH, Zmajevi će se protiv favorita jednako boriti za povoljan rezultat

16.06.2023.
u 16:23

Nakon što su nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine posljednjih dana odradili brojne treninge u Trening centru Nogometnoga saveza BiH u Zenici, danas putuju u Portugal.

Zahtjevan susret

Naime, pred Zmajevima je ovoga vikenda iznimno zahtjevan susret - kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2024. godine. Susret s Ronaldovim Portugalcima igra se sutra (subota, 17. lipnja) na stadionu Benfice u Lisabonu. Iako Portugalci slove za favorite, u redovima izabrane vrste Faruka Hadžibegića je optimistično. Na stadionu Benfice Zmajeve očekuju i službene medijske aktivnosti uoči utakmice s Portugalom.

Inače, bh. reprezentativci od 7. lipnja pripremali su se u Trening centru Nogometnoga saveza BiH u Zenici za utakmicu s Portugalom, ali i Luksemburgom. Luksemburžane Zmajevi dočekuju kao domaćini na stadionu Bilino polje u Zenici već u utorak, 20. lipnja.

Od samoga trenutka okupljanja reprezentativci su pokazali iznimnu predanost i motivaciju, što je bilo primjetno na svim, pa i na posljednjem treningu pred putovanje i važno gostovanje u Portugalu.

Bh. izbornik Faruk Hadžibegić sa stručnim je timom proveo u djelo zacrtani trening-program kako bi igrači bili u najboljoj formi. Ozračje u timu je pozitivno, a igrači su odlučni ostvariti dobre rezultate u predstojećim kvalifikacijama za Euro iduće godine u Njemačkoj.

- Naša je ekipa mlada, ali možemo igrati protiv svakoga - istaknuo je nakon jednoga od treninga u Zenici izbornik Hadžibegić.

S izbornikom se slažu i svi nogometaši.

Podsjetimo, Zmajevi sutra igraju utakmicu trećeg kola skupine J s favoritom skupine i jednim od najboljih timova u Europi. Ronaldo i društvo u prva su dva kola u susretima protiv Lihtenštajna i Luksemburga uknjižili maksimalnih šest bodova, uz gol-razliku 10:0. No, hoće li Ronaldo zaigrati sutra protiv BiH ili će biti pošteđen zbog nedavne ozljede, još je neizvjesno. Izabrana vrsta BiH zasad ima tri boda. Na startu kvalifikacija Zmajevi su u Zenici svladali Island s 3:0, a u drugom susretu u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine poraženi su na gostovanju kod Slovačke s rezultatom 2:0.

Igrali četiri puta

Portugal i BiH igrali su dosad četiri službena susreta, triput su slavili Portugalci, a jedan dvoboj završen je remijem. Sva četiri susreta odigrana su u sklopu doigravanja za Svjetsko, odnosno Europsko prvenstvo, podsjeća Faktor.

Sutrašnja utakmica počinje u 20.45 po srednjoeuropskom vremenu. Utakmicu u Lisabonu sudit će Davide Massa, talijanski arbitar. Kvalifikacijski susret BiH i Portugala izravno će na BHT1 prenositi državna televizija.

Podsjetimo i kako su prije nekoliko dana u prostorijama Nogometnoga saveza BiH u Sarajevu predstavljeni novi Kelme dresovi u kojima će Zmajevi nastupati u kvalifikacijama za predstojeći Euro, a ono što je zanimljivo jest da su kreirani isključivo za bh. izabranu vrstu, a na njima se nalaze i motivi zmaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?