Izbor sportaša

Najbolji sportaši Andrej Vištica i Marija Boras

Najbolji sportaši Andrej Vištica i Marija Boras
04.02.2016.
u 07:15
Pogledaj originalni članak

U ljubuškoj Gradskoj vijećnici upriličeno je svečano proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog za 2015. godinu. Titulu najboljeg sportaša ponio je triatlonac Andrej Vištica, a najbolje sportašice rukometašica Marija Boras. Najbolji mladi sportaš do 18 godina je rukometaš David Mandić, najbolja mlada sportašica do 18 godina je rukometašica Martina Šumelj, a najbolji sportski klub Rukometni klub Izviđač. Općinska vlast, koja je ovu priredbu uvrstila u program obilježavanja Dana općine Ljubuški, preko svoga Ureda društvenih djelatnosti koji organizira Izbor najboljih sportaša, dodijelila je slavljenicima priznanja u obliku diploma, pehara i novčanih nagrada. Uručili su ih općinski načelnik Nevenko Barbarić, predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić, županijski ministar financija Toni Kraljević i predsjednik Skupštine Zapadnohercegovačke županije Ante Mišetić.

Novo sportsko ime

Inače, Andrej Vištica je novo sportsko ime Ljubuškog. Istaknuo se u triatlonu, atletskom natjecanju u trima disciplinama: plivanju, biciklizmu i trčanju. Hrvatski je profesionalni triatlonac sa zavidnim brojem odličja i dobrih rezultata: 1. mjesto Embrunman 2015., 1. mjesto Challenge Vichy 2014., 1. mjesto na Europskom prvenstvu u dugom triatlonu 2013., u Vichyju u Francuskoj, 2. mjesto na Ironman Walesu, šest puta prvak Hrvatske. Ima položaj “vrhunskog sportaša 1. kategorije” pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

- Hvala mom Ljubuškom na izboru. Drago mi je što se u rodnom kraju prepoznao moj trud, posebice stoga što je triatlon kod nas, a i šire, dosta nepoznat sport - rekao je Andrej koji se priprema u Makarskoj za nastup u Južnoj Africi u travnju.

Drugi put zaredom najbolja ljubuška sportašica je Marija Boras, rukometašica RK Izviđač Autotransport.

Velika čast

- Velika mi je čast u jednom ovakvom mjestu gdje je sport jako bitna stvar, osvojiti ovakvu titulu. Rukomet treniram već 15 godina i treba puno uložiti kako bi se došlo do rezultata i uspjeha - kaže Marija, studentica socijalnog rada.

Martina Šumelj je vrlo uspješna vratarka ŽRK Izviđač Autotransport i bivša kadetska reprezentativka BiH. - Rukometom se bavim osam godina, a posljednjih pet sam u seniorskom sastavu. Za uspjeh je potrebna volja i puno treniranja i rada - kaže Martina Šumelj, najbolja sportašica do 18 godina i odlična učenica Ekonomske škole. David Mandić je, kao kapetan RK Izviđač i juniorski reprezentativac Hrvatske, zaradio titulu najboljeg sportaša do 18 godina, a RK Izviđač je ove godine 17. put osvojio naslov najboljeg sportskog kolektiva, od ukupno 19 dosadašnjih izbora najboljih ljubuških sportaša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.