Nogomet

Menalo prvo ime novih zmajeva

30.01.2018.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Svi su zadovoljni nakon prve test utakmice nogometaša BiH s novim izbornikom Robertom Prosinečkim, jer nismo razočarali na gostujućem susretu protiv solidne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, a na kojem smo se predstavili s čak 15 nogometaša iz domaće Premijer lige BiH i šest internacionalaca koji nastupaju u klubovima Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Azerbajdžana.

Moglo je i bolje...

Doduše, moglo je biti bolje i veselije u redovima zmajeva do iduće utakmice u srijedu ujutro protiv Meksika, ali “što je, tu je”, jer sportsku sreću treba nekada i zaslužiti. Ne treba kukati za pogocima, nadamo se kako će ih biti, ne treba previše žaliti ni za onim propuštenim jadanaestercem u 52. minuti utakmice, dosta je što za njim tuguje Haris Medunjanin propustivši priliku ući u povijest nogometa SAD-a i BiH. Treba se znati radovati i kada se ne pobijedi. Za radovanje bh. navijači imaju puno razloga. Prije svega, radujmo se nastupu nekolicine mladih nogometaša koji su znalački iskoristili jedinstvenu priliku za pokazati svoj talent i sportsko znanje, ali i zrelost u pristupu nogometnoj igri.

Svoje traganje za sportskom slavom opravdao je prije svih mladi nogometaš Širokog Brijega Luka Menalo, nastupivši s istom snagom i voljom kao da igra u dresu kluba na Bilinom polju ili Pecari. U tijeku susreta Luka Menalo je igrao rasterećeno, izvršavajući postavljene zadatke na opće zadovoljstvo onih koji su došli vidjeti novu snagu zmajeva, ali i pozdraviti ih te uživati u njihovoj nogometnoj igri.

Očekuje se bolja igra

Ako je nekom od mladih bh. nogometaša trebao ovakav susret, onda je to doista zaslužio Menalo, ali i Tomić, Koljić, Ćavar, Mihojević, Todorović i Bekić, kao i doista prvoklasni vratar Ibrahim Šehić, koji je već dulje vrijeme na reprezentativnoj klupi.

Nećemo se istopiti od ljepote igre zmajeva u Los Angelesu jer to još nije igra za vrhunske dosege, niti su svi u potpunosti opravdali poziv u reprezentaciju BiH, ali može se očekivati kako će se do rujna igra posložiti puno bolje. Bolju igru možemo očekivati možda već protiv Meksika.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.