Nogomet

Menalo prvo ime novih zmajeva

30.01.2018.
u 08:00

Svi su zadovoljni nakon prve test utakmice nogometaša BiH s novim izbornikom Robertom Prosinečkim, jer nismo razočarali na gostujućem susretu protiv solidne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, a na kojem smo se predstavili s čak 15 nogometaša iz domaće Premijer lige BiH i šest internacionalaca koji nastupaju u klubovima Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Azerbajdžana.

Moglo je i bolje...

Doduše, moglo je biti bolje i veselije u redovima zmajeva do iduće utakmice u srijedu ujutro protiv Meksika, ali “što je, tu je”, jer sportsku sreću treba nekada i zaslužiti. Ne treba kukati za pogocima, nadamo se kako će ih biti, ne treba previše žaliti ni za onim propuštenim jadanaestercem u 52. minuti utakmice, dosta je što za njim tuguje Haris Medunjanin propustivši priliku ući u povijest nogometa SAD-a i BiH. Treba se znati radovati i kada se ne pobijedi. Za radovanje bh. navijači imaju puno razloga. Prije svega, radujmo se nastupu nekolicine mladih nogometaša koji su znalački iskoristili jedinstvenu priliku za pokazati svoj talent i sportsko znanje, ali i zrelost u pristupu nogometnoj igri.

Svoje traganje za sportskom slavom opravdao je prije svih mladi nogometaš Širokog Brijega Luka Menalo, nastupivši s istom snagom i voljom kao da igra u dresu kluba na Bilinom polju ili Pecari. U tijeku susreta Luka Menalo je igrao rasterećeno, izvršavajući postavljene zadatke na opće zadovoljstvo onih koji su došli vidjeti novu snagu zmajeva, ali i pozdraviti ih te uživati u njihovoj nogometnoj igri.

Očekuje se bolja igra

Ako je nekom od mladih bh. nogometaša trebao ovakav susret, onda je to doista zaslužio Menalo, ali i Tomić, Koljić, Ćavar, Mihojević, Todorović i Bekić, kao i doista prvoklasni vratar Ibrahim Šehić, koji je već dulje vrijeme na reprezentativnoj klupi.

Nećemo se istopiti od ljepote igre zmajeva u Los Angelesu jer to još nije igra za vrhunske dosege, niti su svi u potpunosti opravdali poziv u reprezentaciju BiH, ali može se očekivati kako će se do rujna igra posložiti puno bolje. Bolju igru možemo očekivati možda već protiv Meksika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije