2. liga FBIH (jug)

Iz Brotnja najavili žalbu zbog igrača pod lažnim imenom

Iz Brotnja najavili žalbu zbog igrača pod lažnim imenom
27.05.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Za niže stupnjeve natjecanja u BiH ponekad je bila prisutna pojava “švercanja” igrača koji su utakmice igrali na tuđe nogometne iskaznice. Takav se slučaj navodno dogodio na utakmici 2. lige Federacije (skupina jug), piše Večernji list BiH.

Na utakmici HNK Tomislav - HNK Brotnjo rezultat je bio 1:0 za domaće. S tim porazom Brotnjo se udaljilo od vodećeg Igmana za 6 bodova te je konjički klub došao u veliku prednost kada je u pitanju borba za vrh. Ipak, u Brotnju će se, izgleda, žaliti na ishod ove utakmice. Prema njihovim navodima, za HNK Tomislav nastupio je nogometaš koji nije registriran za taj klub. Riječ je, navodno, o Juri Matiću, koji je igrao pod iskaznicom Zvonimira Tirića. Iz HNK Brotnjo su uz svoju tvrdnju na svojoj službenoj Facebook stranici priložili i fotografiju spomenutog nogometaša. Cijeli slučaj je zabilježio i delegat utakmice Fadil Peco.

- Prilikom provjere iskaznica pred utakmicu sve je bilo uredno. Sporni je igrač u igru ušao u 13. minuti utakmice nakon ozljede njegovog suigrača. Odmah po njegovom ulasku u igru dobio sam sugestiju s klupe Brotnja kako to nije taj igrač. Prijavio sam pritužbu na poluvremenu i na kraju utakmice igrača pozvao u svlačionicu na provjeru. On kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, ali, prema nogometnoj iskaznici, jasno je bilo kako to nije taj igrač. Cijeli slučaj sam prijavio nadležnim tijelima i tu je moj posao završio, kazao nam je Peco.

HNK Brotnjo je najavio žalbu na ovaj slučaj, a danas do 17 sati je mora i predati uz određenu pristojbu. Ako to Brotnjo učini, povjerenik natjecanja će razmatrati taj slučaj, donijeti odluku o rezultatu utakmice i slučaj prebaciti na Stegovno povjerenstvo koje treba utvrditi koliki je bio stupanj ovog propusta. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.