TALIJANSKA LEGENDA

Inzaghi igračima pušta snimke Mandžukića: Neka vide što on čini

Inzaghi igračima pušta snimke Mandžukića: Neka vide što on čini
28.04.2017.
u 18:15
- Nema šanse da bih mogao toliko pomagati momčadi kao on, nisam imao takve tjelesne predispozicije, kaže Pippo.
Pogledaj originalni članak

Mario Mandžukić uvijek je bio nekonvencionalan napadač. Isticao se borbenošću, velikom trkom i zalaganjem te podređivanjem momčadi. Tako je i ove sezone preselio iz vrha napada na krilo i na toj poziciji - blista. Upisao je 41 nastup za Juventus te postigao osam pogodaka uz isto toliko asistencija. Nogometni stručnjaci ne štede komplimente za hrvatskog reperezentativca, a među onima koji ga hvale je i legendarni Filippo Inzaghi. 


Jedan od najboljih europskih napadača svih vremena bio je čista suprotnost Mandži kad je riječ o zalaganju na igralištu, no sve je nadoknađivao ubojitom realizacijom u kaznenom prostoru. Tako je sa 70 golova postao najefikasniji Talijan u europskim natjecanjima, a gledajući sve nacije više od njega zabili su samo Raul, Messi i Ronaldo.  Veliki Pippo za Gazzettu dello Sport ustvrdio je kako on nikada ne bi mogao na igralištu pružiti ono što čini Mandžukić. - Nema šanse da bih mogao toliko pomagati momčadi kao on, nisam imao takve tjelesne predispozicije. On je napadač koji se žrtvuje za druge - naglasio je Inzaghi, nekada napadač Juventusa, a danas trener trećeligaša Venezije.

Kaže i da prilikom pripreme svojim igračima pušta snimke s Mandžukićem u glavnoj ulozi. - Na snimkama mogu vidjeti njegove kretnje, trku te se uvjeriti koliko Mandžo defenzivno vrijedi svojoj momčadi - zaključio je Inzaghi. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.