Košarka

Igokea obranila naslov prvaka, titula u BiH kruna sezone

14.05.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Igokee su peti put postali prvaci Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića svladala je Kakanj 70: 54 i tako slavila s 3:1 u seriji. Nakon zaista turbulentne sezone, košarkaši Dragana Bajića su u potpunosti ispunili klupske ambicije. Osvajanjem naslova prvaka Aleksandrovčani su potvrdili da su trenutačno bez premca u Bosni i Hercegovini. Najviše zasluga za to ide treneru Bajiću koji je preuzeo klub u teškom trenutku, a zatim ga uspio konsolidirati i vratiti na pravi pobjednički kolosijek.

Ispunjene klupske ambicije

- Čestitam svojim momcima. Odigrali smo odlično Ligu šest za prvaka i ovu finalnu seriju. Znam da je prije mog dolaska u Igokeu bilo dosta problema. Iznijeli smo teret ostanka u ABA ligi i obranili naslov prvaka, čime smo ispunili klupske ambicije. Nije bilo lako nijednog trenutka podići se nakon problema, ali sam vjerovao u rad i svoje momke. Na kraju se sve to isplatilo i mislim da smo pokazali kako smo zasluženo došli do naslova - rekao je Bajić. Trenera Igokee boli podcjenjivanje njegovih kolega i samog natjecanja u Bosni i Hercegovini. - Moje čestitke idu i Kaknju. Sjajan rad mladog trenera Josipa Pandže. On je budućnost bh. košarke. Smeta mi općenito podcjenjivanje naše struke jer moji kolege rade veliki posao u teškim uvjetima. Rezultate, igru i napredak igrača u Kaknju i Trebinju nitko ne može osporiti. A to su prave sredine gdje je milina igrati. Ta njihova pobjeda je zaista hommage cijeloj sezoni, rekao je Bajić.

Trud se isplatio

Vuk Radivojević je dočekao prvi naslov. - Presretan sam zbog pehara i čast je biti prvak BiH. Cijele sezone smo radili za ovo, prošli smo zaista naporno razdoblje, bilo je uspona i padova, ali na kraju se sve isplatilo, rekao je Radivojević. Kapetan Igokee Miloš Komatina već je osvajao naslove s aleksandrovačkim timom.

- Što se tiče finala, pokazali smo da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Do izražaja je došla naša tjelesna pripremljenost, te jake utakmice koje smo igrali u ABA ligi, što mladi momci pod vodstvom odličnog trenera Pandže nisu uspjeli ispratiti. Lijep je osjećaj biti prvak BiH, dodao je Komatina. U Igokei će, nakon slavlja, igrači na odmor, a uprava će imati težak zadatak sklapanja tima za novu sezonu gdje bi prvak BiH opet trebao igrati ABA ligu.•

 

Ključne riječi
vuk
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.