PRIJETI IM SUSPENZIJA!

Hoće li Kosovo biti izbačeno iz doigravanja za Euro?

Foto: Reuters/Pixsell
Hoće li Kosovo biti izbačeno iz doigravanja za Euro?
06.12.2019.
u 19:30
Mediji u Prištini javljaju kako Kosovu prijeti višegodišnja suspenzija zbog pokušaja smjene predsjednika Nogometnog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport
Pogledaj originalni članak

Nogometnoj reprezentaciji Kosova prijeti izbacivanje iz svih Fifinih i Uefinih natjecanje u sljedećih pet godina.

Mediji u Prištini javljaju kako Kosovu prijeti višegodišnja suspenzija zbog pokušaja smjene predsjednika Nogometnog saveza Kosova Agima Ademija i uplitanja politike u sport.

Bude li Kosovo suspendirano tada bi Sjeverna Makedonija izravno ušla u finale doigravanja za EP, druga utakmica tog završnog turnira je Gruzija - Bjelorusija.

Kosovo bi tako ostalo bez mogućnosti za plasman na Euro, a ne bi mogao zaigrati ni na SP-u u Kataru 2022. godine.

'Kosovu prijeti suspenzija od dvije do pet godina, jer ljudi iz političkog vrha pokušavaju izravno intervenirati i donositi važne odluke u Nogometnom savezu Kosova', prenosi Kosovo Online, pozivajući se na RTK.

Fifa i Uefa svojim statutima zabranjuje miješanje politike u sport. Nešto slično dogodilo se Nigeriji prije pet godina kada reprezentacija nije mogla igrati međunarodna natjecanja zbog miješanja vlade u rad nacionalnog saveza.

Kosovo sanja o plasmanu na veliko natjecanje, a optimizam je narastao nakon sjajnih igara tijekom kvalifikacija za EP koji će se dogodine održati u 12 zemalja. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.