košarka

Gruđani izborili nastup u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine

04.05.2018.
u 07:19
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Gruda pobjedom na gostovanju nad Posušjem 72:70 stigli su u finalnom nizu do treće pobjede i naslova prvaka Herceg Bosne. Dobro ispunjena dvorana u Posušju svjedočila je uzbudljivoj utakmici.

Uspješniji u finalnom nizu

Prvim mjestom u hercegbosanskoj ligi Gruđani su stekli i pravo nastupa sljedeće sezone u 1. košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine. U finalnom nizu Gruđani su bili bolji 3:1 od sastava Posušja i njihovo finale pokazalo je svu kvalitetu hercegbosanske košarkaške lige. Prikazana je kvalitetna košarka, dvorane u njihovu međusobnom srazu, igralo se u Grudama ili Posušju, bile su bolje popunjene nego u brojnim susretima prvenstva Bosne i Hercegovine. Za nijansu su Posušani imali veću podršku navijača, baš kao što je momčad Gruda za nijansu izgledala bolje na parketu. Za osvojeni naslov zaslužna je cijela momčad Gruda, a posebice Z. Galić i N. Andrijanić.

Karakter pobijedio

Kod Posušana najviše se isticao Ante Ramljak. Iznimno veseo nakon susreta bio je trener Gruđana Igor Jelić.

- Vjerovali smo u pobjedu, premda smo gubili tijekom utakmice. Okrenuli smo utakmicu i karakter je pobijedio. Ovo je već peta pobjeda ove sezone nad Posušjem, dokazali smo da smo kvalitetniji i pobijedili smo. Ovakav uspjeh rad je svih nas, od uprave do igrača, koji su vjerovali u uspjeh, napredovali su, neka sada slave i potrudit ćemo se i ubuduće ostvariti uspjeh. Prelijepo je bilo vidjeti puno naših igrača iz Gruda, volio bih da i ubuduće bude ovako, treba nam podrška i hvala navijačima i pozivam ih ovim putem da budu uz nas i ubuduće - istaknuo je trener Gruda Igor Jelić.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.