ep

Drugi poraz rukometaša BiH na EP-u

Foto: Fena
Drugi poraz rukometaša BiH na EP-u
12.01.2020.
u 17:56
Pogledaj originalni članak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u norveškom Trondheimu je poražena od reprezentacije Portugala sa  27:24 (12:11) u 2. kolu Europskog prvenstva, koje se još igra u Austriji i Švedskoj.

Rukometaši BiH drugim porazom, prije zadnjeg susreta u D-grupi protiv Francuske (14. siječnja ),  izgubili su šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.     

U većem dijelu prvog poluvremena Portugalci su držali prednost koja je u dva navrata iznosila po tri gola (8:5, 10:7), ali su bh. rukometaši uspijevali uhvate priključak, te da u 27. minuti preko golmana Nebojše Grahovca poravnaju rezultat na 10:10. U završetku prvog dijela Portugalci s dva lagana gola ponovo došli do prednosti, ali se u tim trenutcima ponovo istakao golman  Grahovac koji je s tri obrane zaustavio napade Portugalaca, koji su na kraju prvo poluvrijeme ipak  riješili u svoju korist s minimalnom prednosti.

Drugo poluvrijeme  bh. tim  je odlično otvorio i serijom 3:0 napravio preokret. Golovima Prce, Vranješa i Haseljića, izabranici izbornika Bilala Šumana prvi put na utakmici poveli s dva gola, dok Grahovac nastavio sa sjajnim obranama. 

Nakon furioznog početka u drugom dijelu uslijedilo je najslabije razdoblje  igre BiH tima. Serijom tehničkih pogrešaka i promašaja bh. rukometaši su dozvolili Portugalcima da kazne sve naše greške i za 10 minuta naprave seriju 8:0, kojom su praktično 'prelomili', utakmicu ostvarivši nedostižnu prednost. Do kraja susreta bh. tim je uspio da se približi na dva gola, ali su Portugalci sigurnom igrom u završetku kontroliraju rezultat i ostvare svoju druge pobjede na EP-u, nakon što su na startu senzacionalno savladali Francusku.   

U ekipi Portugala najbolji igrač bio je Portela s deset golova, dok je u redovima bh. tima ponovo najefikasniji bio Prce s pet pogodaka.

U preostalom susretu grupne faze takmičenja rukometaši BiH 14. siječnja sastaju se s Francuskom (18.15).

Portugal - Bosna i Hercegovina 27:24 (12:11) 

Portugal: Antunes 1, Branquinho 1, Calvacanti 3, Ferraz 3, Hernandez 2, Magalhaes 1, Portela 10, Rodrigues 3, Soares 2, Sousa 1.

BiH: Grahovac 1, Burić 1, Haseljić 2, Karačić 1, Malinović 2, Ovčina 2, Panić 2, Perić 1, Prce 5, Terzić 1, Vranješ 5.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.