BiH i Srbija imaju svoga čovjeka u eliti, a Hrvatske tamo odavno nema

Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
BiH i Srbija imaju svoga čovjeka u eliti, a Hrvatske tamo odavno nema
12.02.2024.
u 08:44
Peljti će u utorak asistirati Travničanin Senad Ibrišimbegović i Mostarac Davor Beljo, dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške
Pogledaj originalni članak

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovčki sudac, dijelit će pravdu na utakmici osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i madridskog Reala. Tako će postati prvi nogometni sudac iz BiH koji će suditi utakmicu nokaut-faze Lige prvaka.

Peljti će u utorak asistirati Travničanin Senad Ibrišimbegović i Mostarac Davor Beljo, dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Ovo će Peljti biti osma utakmica na centru u Ligi prvaka. U sezoni 2021/2022 je postao sudac iz BiH koji je dijelio pravdu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Tada je sudio utakmicu Bešiktaša i Ajaxa, a nakon toga je bio glavni sudac na utakmicama Juventus - Malmo, Club Brugge - Bayer Leverkusen, Copenhagen - Sevilla, Feyenoord - Celtic, Union Berlin - Napoli i Šahtar - Barcelona

Peljto se tako prikjučio elitnoj skupini sudaca na kojoj su još djelitelji pravde iz Srbije i Slovenije. Hrvatska već neko vrijeme, nakon Ivana Bebeka, nema suca na toj razini.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.