BiH i Srbija imaju svoga čovjeka u eliti, a Hrvatske tamo odavno nema

Irfan Peljto
Piroschka van de Wouw/REUTERS
12.02.2024.
u 08:44

Peljti će u utorak asistirati Travničanin Senad Ibrišimbegović i Mostarac Davor Beljo, dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovčki sudac, dijelit će pravdu na utakmici osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i madridskog Reala. Tako će postati prvi nogometni sudac iz BiH koji će suditi utakmicu nokaut-faze Lige prvaka.

Peljti će u utorak asistirati Travničanin Senad Ibrišimbegović i Mostarac Davor Beljo, dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Ovo će Peljti biti osma utakmica na centru u Ligi prvaka. U sezoni 2021/2022 je postao sudac iz BiH koji je dijelio pravdu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Tada je sudio utakmicu Bešiktaša i Ajaxa, a nakon toga je bio glavni sudac na utakmicama Juventus - Malmo, Club Brugge - Bayer Leverkusen, Copenhagen - Sevilla, Feyenoord - Celtic, Union Berlin - Napoli i Šahtar - Barcelona

Peljto se tako prikjučio elitnoj skupini sudaca na kojoj su još djelitelji pravde iz Srbije i Slovenije. Hrvatska već neko vrijeme, nakon Ivana Bebeka, nema suca na toj razini.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije