Nogometni savez

Bez komentara na namještanja

Bez komentara na namještanja
26.02.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Elmir Pilav, direktor natjecanja u NS BiH, kazao je da je UEFA obavijestila Nogometni savez BiH o mogućim sumnjivim radnjama u vezi s jednom utakmicom ove sezone u Premijer ligi. Ipak, na upit da nam otkrije koji je to susret sumnjiv, Pilav nam je kratko kazao kako to ne može uraditi.

- Ne mogu vam sada ništa reći o toj temi, rekao je direktor natjecanja u NS BiH. On je naglasio da NS BiH, u suradnji s UEFA i FIFA, te domaćim institucijama, radi na suzbijanju i sprečavanju nečasnih radnji, te da UEFA ima ugovor s Agencijom “Sport radar”, koja prati kladioničarska kretanja na tržištu. Međutim, NS BiH podatke od spomenute agencije, koja prati kvote na kladionicama i sumnjive uplate, dobiva tek kada se utakmica odigra, tako da ne može spriječiti eventualne nečasne radnje.

U ovom trenutku bi bilo nezahvalno nagađati o tome koja bi utakmica mogla biti sumnjiva, pogotovo jer nije jasno definirano o kojem dijelu godine se radi, odnosno je li sumnjivi susret odigran u ovoj ili prošloj sezoni. Isto tako, uplate na neki susret ne moraju značiti da je ta utakmica nužno i namještena s obzirom na to da za to ne postoje dokazi. NS BiH je već ranije istraživao slične slučajeve, ali nikad nije bilo konkretnih dokaza o namještanju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.