Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Bez komentara na namještanja

26. veljače 2016. u 07:00 0 komentara 54 prikaza

Elmir Pilav, direktor natjecanja u NS BiH, kazao je da je UEFA obavijestila Nogometni savez BiH o mogućim sumnjivim radnjama u vezi s jednom utakmicom ove sezone u Premijer ligi. Ipak, na upit da nam otkrije koji je to susret sumnjiv, Pilav nam je kratko kazao kako to ne može uraditi.

- Ne mogu vam sada ništa reći o toj temi, rekao je direktor natjecanja u NS BiH. On je naglasio da NS BiH, u suradnji s UEFA i FIFA, te domaćim institucijama, radi na suzbijanju i sprečavanju nečasnih radnji, te da UEFA ima ugovor s Agencijom “Sport radar”, koja prati kladioničarska kretanja na tržištu. Međutim, NS BiH podatke od spomenute agencije, koja prati kvote na kladionicama i sumnjive uplate, dobiva tek kada se utakmica odigra, tako da ne može spriječiti eventualne nečasne radnje.

U ovom trenutku bi bilo nezahvalno nagađati o tome koja bi utakmica mogla biti sumnjiva, pogotovo jer nije jasno definirano o kojem dijelu godine se radi, odnosno je li sumnjivi susret odigran u ovoj ili prošloj sezoni. Isto tako, uplate na neki susret ne moraju značiti da je ta utakmica nužno i namještena s obzirom na to da za to ne postoje dokazi. NS BiH je već ranije istraživao slične slučajeve, ali nikad nije bilo konkretnih dokaza o namještanju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.