plivačica iz mostara

Amina Kajtaz: U Zagrebu mi je lijepo, pronašla sam nove prijatelje

Foto: Instagram
Amina Kajtaz: U Zagrebu mi je lijepo, pronašla sam nove prijatelje
27.05.2018.
u 19:41
Pogledaj originalni članak

Amina Kajtaz, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, nedavno je na mitingu u Dubrovniku isplivala novi državni rekord  u disciplini 100 metara delfin (1.00,08). 

Učesnica Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, u Hrvatskoj je isplivala B norma za učešće na Svjetskom prvenstvu, a to je ujedno preduvjet za odlazak na Olimpijadu. 

Lijepa Mostarka, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, tvrdi da je zadovoljna trenutnom formom i da joj je uspjeh u Dubrovniku dodatna motivacija uoči narednih izazova.

“Iskrena da budem, malo sam umorna jer smo imali jako naporo razdoblje. U ovom trenutku mi je najvažnija forma, tako da su svi rezultati u drugom planu. Ono što me posebno zanima je Europsko prvenstvo u Glasgowu, gdje me očekuje jaka konkurencija. U Škotskoj se nadam dobrim rezultatima”, kaže Kajtaz.

Osim nastupa na EP-u, Aminu za mjesec i pol očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

“Za nastup u Španjolskoj se neću posebno spremati, jer sam planira formu tempirati za Europsko prvenstvo, koje mi je mnogo važnije. Na oba natjecanja idem bez opterećenja, jer sam u Dubrovniku izborila B normu za Svjetsko prvenstvo”, navodi Kajtaz.

Amina je govorila i o životu u Zagrebu u koji je došla prošle godine kada je potpisala za zagrebačku Mladost.

“Sada sam se uglavnom snašla. U Zagrebu mi je lijepo, ali slabije izlazim. Pronašla sam nove prijatelje, ali uglavnom vrijeme provodim na bazenu. Kolege su jako dobre i svi su fokusirani na rad, tako da mi to daje dodatnu motivaciju”, naglasila je Kajtaz.

Kada s njom razgovaramo o Mostaru, Amina uvijek uzdahne. Ljubav prema gradu na Neretvi je nešto iznad svega i s ničim drugim se ne može sporediti. 

“U Mostaru su mi ostali roditelji, s kojima sam svakodnevno u kontaktu. Naravno, tu su i prijatelji koje odmah odem posjetiti čim dođem u Mostar. Putevi su nam trenutno na različitim stranama, ali svi znamo da ćemo jednog dana ponovno biti skupa”, podvukla je Kajtaz. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.