plivačica iz mostara

Amina Kajtaz: U Zagrebu mi je lijepo, pronašla sam nove prijatelje

Instagram
27.05.2018.
u 19:41

Amina Kajtaz, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine, nedavno je na mitingu u Dubrovniku isplivala novi državni rekord  u disciplini 100 metara delfin (1.00,08). 

Učesnica Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, u Hrvatskoj je isplivala B norma za učešće na Svjetskom prvenstvu, a to je ujedno preduvjet za odlazak na Olimpijadu. 

Lijepa Mostarka, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, tvrdi da je zadovoljna trenutnom formom i da joj je uspjeh u Dubrovniku dodatna motivacija uoči narednih izazova.

“Iskrena da budem, malo sam umorna jer smo imali jako naporo razdoblje. U ovom trenutku mi je najvažnija forma, tako da su svi rezultati u drugom planu. Ono što me posebno zanima je Europsko prvenstvo u Glasgowu, gdje me očekuje jaka konkurencija. U Škotskoj se nadam dobrim rezultatima”, kaže Kajtaz.

Osim nastupa na EP-u, Aminu za mjesec i pol očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u Tarragoni.

“Za nastup u Španjolskoj se neću posebno spremati, jer sam planira formu tempirati za Europsko prvenstvo, koje mi je mnogo važnije. Na oba natjecanja idem bez opterećenja, jer sam u Dubrovniku izborila B normu za Svjetsko prvenstvo”, navodi Kajtaz.

Amina je govorila i o životu u Zagrebu u koji je došla prošle godine kada je potpisala za zagrebačku Mladost.

“Sada sam se uglavnom snašla. U Zagrebu mi je lijepo, ali slabije izlazim. Pronašla sam nove prijatelje, ali uglavnom vrijeme provodim na bazenu. Kolege su jako dobre i svi su fokusirani na rad, tako da mi to daje dodatnu motivaciju”, naglasila je Kajtaz.

Kada s njom razgovaramo o Mostaru, Amina uvijek uzdahne. Ljubav prema gradu na Neretvi je nešto iznad svega i s ničim drugim se ne može sporediti. 

“U Mostaru su mi ostali roditelji, s kojima sam svakodnevno u kontaktu. Naravno, tu su i prijatelji koje odmah odem posjetiti čim dođem u Mostar. Putevi su nam trenutno na različitim stranama, ali svi znamo da ćemo jednog dana ponovno biti skupa”, podvukla je Kajtaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?