ZLOĆUDNI TUMOR

Prije dvije godine Bulić je imao ozbiljnih zdravstvenih tegoba i ostao je bez jednog bubrega

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Prije dvije godine Bulić je imao ozbiljnih zdravstvenih tegoba i ostao je bez jednog bubrega
04.12.2020.
u 08:24
Pjevač se trenutno nalazi u bolnici jer se zarazio koronavirusom i njegov PR tim je izvijestio kako prima kisik ali nije na respiratoru.
Pogledaj originalni članak

Društvenim se mrežama u srijedu počela širiti informacija kako je i pjevač Mate Bulić zaražen koronavirusom te da se nalazi u bolnici, što je jako zabrinulo njegove obožavatelje. Bulićev tim ubrzo je javnost izvijestio o detaljima zdravstvenog stanja popularnog pjevača.

– Hvala vam na svim porukama koje smo primili ovih dana. Istina je, Mate je zaražen koronavirusom i od ponedjeljka je u bolnici. Trenutačno prima kisik, ali hvala dragom Bogu, nije na respiratoru. Bolest ne bira, a htjeli bismo skrenuti pozornost na to da treba paziti i pridržavati se mjera kako bi ljudi zaštitili sebe i sve oko sebe. Prioritet nam je Matin oporavak i na to smo svi usredotočeni. On trenutačno nema mobitel sa sobom, stoga ne prima pozive i poruke. Još jednom, hvala svima koji su javili kako mole za Matu. U našim su molitvama za brzo ozdravljenje svi oni koji se bore s ovom opakom bolešću – poruka je koja je došla iz njegova PR tima.

Iza Bulića je više od 30 godina uspješne karijere u kojoj je stekao i nadimak “kralj dijaspore”, a svoju zadnju turneju održao je upravo prije pandemije koronavirusa. Turneju “Ja sam na vas ponosan” održao je u veljači; počela je u splitskoj Areni, a završila pred zagrebačkom publikom u Dvorani Dražena Petrovića. Prije dvije godine Bulić je imao ozbiljnih zdravstvenih problema i tada je hitno operiran te mu je odstranjen zloćudni tumor na bubregu.

– Otišao sam u ordinaciju svoga “kućnog doktora” Stjepana Bogdanovića. Radilo se o redovitom pregledu koji je rezultirao nalazom koji nismo očekivali. Rekli su mi da imam jedan problem na bubregu i dali su mi uputnicu za dalje, za detaljne pretrage bubrega na kojima je dr. Bogdanović inzistirao. Rekao sam kako ću za Uskrs biti u Hercegovini, a zatim se vratiti u Njemačku na daljnje pretrage. Na pregledu sam bio 4. travnja, nekoliko dana kasnije napravili su mi CT i rekli mi kako se radi o karcinomu. Odmah me dr. Bogdanović uputio do našeg zajedničkog prijatelja dr. Nikole Zebića, koji je vrhunski stručnjak u bolnici Klinikum Bayreuth GmbH Hohe Warte u Bayreuthu. On je rekao kako je karcinom u prvom stadiju, nije se proširio, zakazao je operaciju za 8. svibnja. Tako je i bilo. Otišao sam u Klinikum Bayreuth GmbH Hohe Warte, podvrgnuo se operaciji. Nažalost, bubreg su morali u cijelosti odstraniti – kazao nam je u intervju prije dvije godine Bulić.

Uoči svoje turneje početkom ove godine rekao nam je kako se osjeća odlično i pridržava se svih preporuka koje su mu odredili liječnici i poručio je tada svima kako moraju redovito ići na preglede jer prevencija spašava živote i dodao je: – Imao sam sreću da sam uza se imao doktora Stjepana Bogdanovića i gospodina Nikolu Zebića, koji me operirao i uz mene bdio 15 dana, dok nisam otišao na kućno liječenje. Hvala Bogu, osjećam se kao da ništa nisam imao. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.