Pronašli smo za vas inspiraciju za lagani i brzi čokoladni kolač, koji će vas oduševiti. Neće vam oduzeti puno vremena, napravit ćete ga brzo i lako, a ukus je fenomenalan. Garantiramo sladak zalogaj.
Sastojci
Kore
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaa
6 žlica tople vode
Milk krem
1l mlijeka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bijele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mliječne čokolade
5 kaš. mlijeka
4 kaš. šećera
150 g margarina
Priprema
Kore
1.Jaja umutiti sa šećerom.
2.Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati, dodati umućenim jajima i sve lagano zamiješati.
3.Dodati i vodu i sjediniti masu.
4.Razliti u veći kalup postavljen papirom za pečenje ( koru presijeći na pola ).
5.Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6.Od litre mlijeka odvojiti 150 ml i zamiješati s gustinom i šećerom.
7.U preostalo mlijeko dodati bijelu čokoladu i staviti da vrije.
8.U provrelo mlijeko dodati gustin i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9.Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.Čokoladu, šećer, mlijeko i margarin kuhati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati bijelim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Izvor: Coolinarika