loš start

Kako je Jackie Kennedy povrijedila kraljicu

Foto: Reuters/Pixsell
Kako je Jackie Kennedy povrijedila kraljicu
23.11.2017.
u 13:59
Jackie je sa suprugom posjetila kraljicu i princa Philipa 1961. godine i tada su prva dama Amerike i princ Philip otvoreno zavodili jedno drugo, a kraljici se to, naravno, nije svidjelo
Pogledaj originalni članak

Da je prince Philip, suprug britanske kraljice Elizabete imao buran ljubavni život izvan njihove bračne zajednice, potvrđuje još jedna zgoda koju će gledatelji Netflixove serije "Kruna" imati prilike vidjeti u novoj sezoni. 

Naime, 1961. godine u posjet kraljevskoj obitelji došli su tadašnji američki predsjednik John F. Kennedy i njegova supruga Jackie. U seriji, a navodno je tako bilo i u stvarnosti, Jackie je zamolila  princa Philipa da je provede kroz Buckinghamsku palaču.

Kraljica ga je preduhitrila i odgovorila Jackie: Ja ću to učiniti, to je moja kuća, prenosi Daily Mail. Naime, kraljica je primijetila kako se Jackie i Philip dobro zabavljaju i vidjela je da otvoreno flertuju i zato je odlučila pokazati tko je gazda u kući.

Jackie nije bila zadivljena palačom niti kraljicom koju je navodno nazvala nezanimljivom i neinteligentnom. Fotograf Cecil Beaton, koji je  često fotografirao kraljevsku obitelj, sudjelovao je i pri ovom susretu i opisao ga je na sličan način kao i scenaristi serije "Kruna".

– Prva dama Amerike nije bila zadivljena Buckinghamskom palačom, nije ju nimalo oduševio stil i dizajn, a kraljica joj je djelovala ozbiljno poput neke sredovječne žene – napisao je Cecil. 

Kraljica i princ slave 70. godišnjicu braka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.