BILAL HASSANI

Francuski predstavnik na Eurosongu je 19-godišnji transeksualac

28.01.2019.
u 18:20
Mladi Bilal premoćno je pobijedio zahvaljujući glasovima publike. Nakon pobjede njegovi profili na društvenim mrežama zatrpani su homofobnim napadima
Pogledaj originalni članak

Hrvatska će ovogodišnju predstavnicu na Eurosongu izabrati na Dori 16. veljače, a neki se konkurenti već znaju. Francuzi su tako ovog vikenda izabrali Bilala Hassanija, 19-godišnjeg transeksualaca koji je pobijedio zahvaljujući glasovima publike s pjesmom "Roi". Zanimljivo je da je Bilala internacionalni žiri svrstao tek na peto mjesto, a premoćna pobjeda kod publike donijela mu je ukupno prvo mjesto i put u Tel Aviv.  

Bilal je podrijetlom marokanac, a prije nego je nastupio među 18 finalista francuskog natjecanja Destination Eurovison, postao je poznat kao youtuber. Njegov kanal ima 800 tisuća pretplatnika, koji su mu i pomogli da dođe do pobjede. Prije četiri godine nastupio je na showu Voice Kids, gdje je na slijepoj audiciji pjevao "Rise Like A phoenix" Conchite Wurst.  



 

Pjesma "Roi" je na francuskom i engleskom, a govori o samoprihvaćanju. Napisao ju je u suradnji s Madame Monsiseu, prošlogodišnjim francuskim predstavnicima na Eurosongu. No, čini se kako Bilalov izbor nisu svi dočekali s odobravanjem. Naime, francuski mediji objavili su kako su njegovi profii nakon pobjede zatrpani homofobnim napadima. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.