BILAL HASSANI

Francuski predstavnik na Eurosongu je 19-godišnji transeksualac

Foto: Instagram
1/2
28.01.2019.
u 18:20

Mladi Bilal premoćno je pobijedio zahvaljujući glasovima publike. Nakon pobjede njegovi profili na društvenim mrežama zatrpani su homofobnim napadima

Hrvatska će ovogodišnju predstavnicu na Eurosongu izabrati na Dori 16. veljače, a neki se konkurenti već znaju. Francuzi su tako ovog vikenda izabrali Bilala Hassanija, 19-godišnjeg transeksualaca koji je pobijedio zahvaljujući glasovima publike s pjesmom "Roi". Zanimljivo je da je Bilala internacionalni žiri svrstao tek na peto mjesto, a premoćna pobjeda kod publike donijela mu je ukupno prvo mjesto i put u Tel Aviv.  

Bilal je podrijetlom marokanac, a prije nego je nastupio među 18 finalista francuskog natjecanja Destination Eurovison, postao je poznat kao youtuber. Njegov kanal ima 800 tisuća pretplatnika, koji su mu i pomogli da dođe do pobjede. Prije četiri godine nastupio je na showu Voice Kids, gdje je na slijepoj audiciji pjevao "Rise Like A phoenix" Conchite Wurst.  



 

Pjesma "Roi" je na francuskom i engleskom, a govori o samoprihvaćanju. Napisao ju je u suradnji s Madame Monsiseu, prošlogodišnjim francuskim predstavnicima na Eurosongu. No, čini se kako Bilalov izbor nisu svi dočekali s odobravanjem. Naime, francuski mediji objavili su kako su njegovi profii nakon pobjede zatrpani homofobnim napadima. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije