GLUMAČKA DIVA

Bojana Gregorić Vejzović objavila sliku svoje majke Božidarke Frajt koja je proslavila 81. rođendan, komentari ne staju

10.11.2022.
u 08:08
Nataša Janjić Medančić napisala je da glumačkoj divi čestita rođendan od srca, Nina Badrić napisala je da je majka prekrasna, Sementa Rajhard ostavila je emotikon srca, a pjevačica Elis Lovrić otkrila je da se sjeća kako ju je ohrabrivala kad je bila primljena na glumu na Akademiju i da joj je to puno mi je to značilo
Pogledaj originalni članak

Glumica Bojana Gregorić Vejzović (50) iznenadila je pratitelje novom fotografijom svoje majke, glumačke dive, Božidarke Frajt. Božidarka je naime, proslavila 81. rođendan, a Bojana joj je posvetila i status.  

"Osamdeset prvi…olalaa! Živio mamek!" napisala je uz fotku svoje majke Gregorić Vejzović.


Slika je skupila više od 2000 lajkova, a ubrzo su se počeli nizati i komentari Bojaninih kolega, prijatelja i pratitelja. Nataša Janjić Medančić napisala je da glumačkoj divi čestita rođendan od srca, Nina Badrić napisala je da je majka prekrasna, Sementa Rajhard ostavila je emotikon srca, a pjevačica Elis Lovrić otkrila je da se sjeća kako ju je ohrabrivala kad je bila primljena na glumu na Akademiju i da joj je to puno mi je to značilo.  

Glumačka diva Božidarka Frajt iza sebe ima dugi niz filmskih televizijskih i kazališnih uloga. Glumom se počela baviti kada je imala samo 19 godina, a cijelog života taj posao radi s istom strašću.Iz prvog braka ima sina Tomislava, a Bojanu dobila u braku s producentom Borisom Gregorićem. Razvela se i od njega, a nakon toga je u centru Zagreba odgajala svoju djecu i nastavila graditi glumačku karijeru.  

Inače, Bojana se nedavno objavom na svojem Instagramu oprostila od svog svekra, slikara, grafičara, ilustratora i dizajnera Fadila Vejzovića koji je prošlog tjedna preminuo u Zagrebu. Bojana je objavila Fadilovu fotografiju te fotografije nekoliko njegovih djela te uputila poruku.  

- Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira - napisala je. 

Podsjetimo, Bojana je u braku s Fadilovim sinom Enesom, a nedavno se cijela obitelj okupila na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Račić gdje je Fadil postavio svoju posljednji izložbu Tijelo Svijet. Uz slikara su tada ponosno stajali sinovi Enes i Mak te snahe Bojana i Nevena Rendeli te unučad.  

Fadil je preminuo u 80. godini života nakon teške bolesti. Vejzović je diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Raula Goldonija. Postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je u Nürnbergu u Njemačkoj, a punih je desetak godina bio i art direktor u popularnom magazinu Start. 

Bavio se i ilustracijama knjiga, a prije tri godine objavio je zapaženu ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića "Kuća pored mora". Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bio je omiljeni slikar vrlo raznorodnog opusa, u kojem je bilo i portreta i pejsaža, ali i njegovih prepoznatljivih aktova u kojima je istraživao lik mitske Galateje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.