Primera, 34. kolo

Real sustigao svoj rekord iz 1990., Cristiano Ronaldo oborio vlastiti

Foto: 'CESAR MANSO'
Real sustigao svoj rekord iz 1990., Cristiano Ronaldo oborio vlastiti
14.04.2012.
u 21:57
Real je došao do 107 golova u Primeri, koliko i njihova generacija iz 1989/90., najefikasnija momčad svih vremena u ligi. C. Ronaldo je Sportingu, pak, zabio 41. gol u prvenstvu!
Pogledaj originalni članak

Teže od očekivanog, madridski je Real na svom Santiago Bernabeuu svladao Sporting iz Gijona (3:1) u 34. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. No, i takva blijeda večer bila je dovoljna za sustizanje, ali i prestizanje rekorda. Naime, s tri nova gola na svom kontu, madridski je Real dostigao najefikasniju momčad u povijesti Primere - samoga sebe! Odnosno, momčad iz sezone 1989./90. koja je u tom prvenstvu zabila 107 golova. I Real je od subote navečer na toj magičnoj brojci, s tim da još ima četiri kola da je prestigne...

A novi rekord postavio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u pobjedi nad momčadi iz Gijona postigao jedan pogodak, ali i to je bilo dovoljno da obori vlastito dostignuće iz prošle sezone kad je postigao 40 pogodaka u prvenstvu. Sad je CR7 na 41!

Inače, u vodstvo su došli gosti. Poveli su preko Miguela iz kaznenog udarca u 30. minuti. Ipak, šok na Bernabeuu nije dugo potrajao. Već u 37. minuti Higuain je izjednačio na 1:1. Dugo su zatim u nastavku realovci lomili goste, da bi bravu otključao Cristiano Ronaldo pogotkom glavom u 74. minuti. Benzema je u 82. postavio konačnih 3:1.

Real je tako Barci ponovo odmakao na sedam bodova prednosti, no Katalonci imaju utakmicu manje. Igrali su s Levanteom u kasnom subotnjem terminu.

Poredak: Real Madrid 85, Barcelona 78(-1)...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.