Primera, 34. kolo

Real sustigao svoj rekord iz 1990., Cristiano Ronaldo oborio vlastiti

'Real Madrid\'s Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammates after scoring his second goal during the Spanish league football match Atletico Madrid against Real Madrid at the Vic
'CESAR MANSO'
14.04.2012.
u 21:57

Real je došao do 107 golova u Primeri, koliko i njihova generacija iz 1989/90., najefikasnija momčad svih vremena u ligi. C. Ronaldo je Sportingu, pak, zabio 41. gol u prvenstvu!

Teže od očekivanog, madridski je Real na svom Santiago Bernabeuu svladao Sporting iz Gijona (3:1) u 34. kolu španjolskog nogometnog prvenstva. No, i takva blijeda večer bila je dovoljna za sustizanje, ali i prestizanje rekorda. Naime, s tri nova gola na svom kontu, madridski je Real dostigao najefikasniju momčad u povijesti Primere - samoga sebe! Odnosno, momčad iz sezone 1989./90. koja je u tom prvenstvu zabila 107 golova. I Real je od subote navečer na toj magičnoj brojci, s tim da još ima četiri kola da je prestigne...

A novi rekord postavio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u pobjedi nad momčadi iz Gijona postigao jedan pogodak, ali i to je bilo dovoljno da obori vlastito dostignuće iz prošle sezone kad je postigao 40 pogodaka u prvenstvu. Sad je CR7 na 41!

Inače, u vodstvo su došli gosti. Poveli su preko Miguela iz kaznenog udarca u 30. minuti. Ipak, šok na Bernabeuu nije dugo potrajao. Već u 37. minuti Higuain je izjednačio na 1:1. Dugo su zatim u nastavku realovci lomili goste, da bi bravu otključao Cristiano Ronaldo pogotkom glavom u 74. minuti. Benzema je u 82. postavio konačnih 3:1.

Real je tako Barci ponovo odmakao na sedam bodova prednosti, no Katalonci imaju utakmicu manje. Igrali su s Levanteom u kasnom subotnjem terminu.

Poredak: Real Madrid 85, Barcelona 78(-1)...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije